Bliži se Uskrs, a mi smo pronašle ideje kako kreativno ukrasiti pisanice

Poigraj se veselim bojama i šarenim dizajnom kako bi tvoj uskrsni stol ove godine zablistao

Bliži se Uskrs, a mi smo pronašle ideje kako kreativno ukrasiti pisanice

Malo je više od tjedan dana do Uskrsa, pa ako još nisi odlučila kako ćeš ukrasiti jaja, sada je pravo vrijeme. Bojanje pisanica idealan je način da malo pobjegneš od surove stvarnosti u kojoj se svi mi trenutno nalazimo.


via Giphy


Umjesto da se pridržavaš svojih provjerenih metoda bojanja, razmotri neku od neočekivanih ideja za ukrašavanje uskrsnih pisanica - uz pregršt boja i dodataka, sve kako bi tvoj uskršnji stol zablistao. A ako si ipak tradicionalan tip i ne voliš eksperimentirati, isprobaj neke domaće metode bojenja jaja, poput korištenja kreme za brijanje, laka za nokte ili ostalih sličnih proizvoda uz pomoć kojih ćeš stvoriti šareni i razigrani dizajn. 

Image

Uradi sama: Preslatka uskršnja končana košara

Kako bi se odlučila koja ti metoda najviše odgovara, kao i koji dizajn ove godine želiš isprobati, izdvojile smo nekoliko zanimljivih dizajna pisanica u kojima ćeš zasigurno pronaći inspiraciju.

Jaja ukrašena zvjezdicama


Kako bi jaja ukrasila na ovaj način, sve što će ti trebati su tempere i male zvjezdice kojima ćeš ukrasiti jaja. Odaberi nekoliko boja tempera i kistom oboji jaje, a zatim dodaj zvjezdice prije nego se boja osuši. 


Cvjetna jaja

Ovo je možda najjednostavniji način ukrašavanja jaja - uberi nekoliko cvjetova na vrtu, a zatim ih ljepilom jednostavno nalijepi na jaje. Jaje može biti obojeno, ali i ne mora - ta odluka je na tebi. Kako god odlučila, jaja ukrašena na ovaj način odlično će izgledati.

Jaja s proljetnim motivima


Ako si umjetnička duša, onda će ti biti najmanji problem jaja oslikati proljetnim motivima. Ovdje ti također mogu poslužiti tempere, ali i lak za nokte. Uzmi tanak kist i crtanje može početi!

Jaja s natpisom

Ovakva jaja također možeš oslikati temperama, a natpis možeš ispisati flomasterom u boji ili tankim kistom. Natpisi poput 'Sretan Uskrs' najbolji su za ovakvu prigodu.

Jaja pastelnih boja


Ako voliš minimalizam, onda je ovo pravi izbor za tebe. Jaja obojena pastelnim bojama lijepo će izgledati na svakom stolu, a vrlo ih je lako ukrasiti - potrebno ti je samo nekoliko boja pastelnih nijansi.


Jaja s jednostavnim ukrasom

Još jedan primjer da i jednostavno ukrašena jaja mogu odlično izgledati. Kako bi jaja ukrasila na ovaj način, izaberi nekoliko boja, a zatim od svake boje ostavi po nekoliko otisaka na jajetu.

'Tetovirana' jaja


Dva su načina na koja jaja možeš ukrasiti na ovaj način. Ako imaš bijela jaja, odaberi jednu boju i oslikaj ih tankim kistom kako bi dobila ovakve motive.


Drugi je način da jaja obojiš u jednu boju, a zatim ih oslikaš bijelom bojom

Geometrijska jaja


Još jedan vrlo jednostavan i originalan način ukrašavanja jaja, a za koji također možeš koristiti tempere ili lak za nokte. Odaberi nekoliko boja, a zatim tankim kistom crtaj linije ili kružiće.


Jaja ukrašena špagom

Tko kaže da jaja moraš obojiti u neku boju kako bi ih ukrasila? Ovog Uskrsa isprobaj nešto drugačije i jaja ukrasi špagom. Špagu jednostavno omotaj oko jajeta i zalijepi ljepilom kako bi se što dulje zadržala.

Jednobojna jaja


Za sve ljubiteljice jednostavnosti, jaja ukrašena samo jednom bojom savršen su izbor. Za njih će ti trebati samo jedna boja, a najbolji je izbor boja za jaja. 

Točkasta jaja

Kako bi svoje jaje ukrasila točkicama, uzmi jednu boju i jaje poprskaj tom bojom. Točkice će izgledati pomalo nespretno, ali u tome je sva čar.