Ništa od finala

Albina nije ušla u finale Eurosonga: 'To je najveća nepravda'

Prva polufinalna večer ovogodišnjeg Eurosonga u Rotterdamu ipak nije bila sretna za našu predstavnicu

profimedia-0611457542.jpg
Foto: www.profimedia.hr

"Ovo je bio jedan od najboljih nastupa večeri", "Kakva nepravda. Puno ljubavi iz Ukrajine", "Albina je bila moj favorit od početka, ne mogu vjerovati da Europa nije prepoznala to. Srami se", samo su neki od komentara na Youtube video nastupa naše predstavnice Albine Grčić.

Naime, u utorak je u Rotterdamu održan 65. izbor za pjesmu Eurovizije, a Hrvatsku je predstavljala mlada i talentirana Albina s pjesmom 'Tick Tock'. Iako su mnogi bili sigurni kako će Hrvatska upravo s mladom pjevačicom ući u finale prvi put nakon 2017. godine to se nije dogodilo.

U borbi 16 pjesama samo njih deset išlo je dalje, a Hrvatska unatoč odličnom nastupu nije prošla dalje što je mnoge Hrvate, ali i obožavatelje Eurosonga diljem svijeta rastužilo, barem ako je vjerovati komentarima.

Naime, samo nekoliko sati nakon nastupa Albinin nastup bilježi više od 300.000 pregleda, što je svrstava među najgledanije nastupe prve polufinalne večeri (o.a. Belgija koja je prošla dalje ima tek 100.000 u isto vrijeme). Mnogi ističu kako je to dokaz da je Albina itekako moralna pobjednica i da je svakako trebala ići dalje. Primjerice nastup mlade Destiny s Malte koja je jedan od favorita na kladionicama, ima tek 200.000 pregleda na YouTubeu nekoliko sati nakon polufinala.

Gledatelji su bijesni i što je u finale prošla atraktivna Elena s Cipra i njezina pjesma El Diablo za koju gledatelji tvrde da je plagijat megahita Lady GaGe.