Eurosong 2021.

Albinin outfit za nastup na Eurosongu izazvao polemike- jel ovo top ili flop?

Iako je većina javnosti bila oduševljena pobjedom 22-godišnje Splićanke, nakon što je izašla snimke prve generalne probe počele su rasprave o Albinom outfitu,a mi smo provjerile što će predstavnici drugih zemalja odjenuti

PXL_220221_31919545.jpg
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Tick-tockvrijeme curi, Eurosong je sve bliže, mogli bi svi uskoro pjevati. Naime, krenuo je vrhunac Eurosong 2021. groznice koji ove godine započinje prvom polufinalnom večeri 18. svibnja u Rotterdamu. Još od veljače znamo da će nas predstavljat Albina Grčić s pjesmom "Tick-Tock" . Iako iako ima onih koji godinama omalovažavaju ove natjecanje i smatraju ga paradom kiča, ipak ne smijemo zaboraviti da ga prati preko 200 milijuna gledatelja i da se svaka zemlja sudionica, a ima ih 44, nada pobjedi. Pobjeda je uvijek slatka, a i odlična je promidžba za bilo koju zemlju.

No iako je većina javnosti bila oduševljena pobjedom i pjesmom ove mlade 22-godišnje Splićanke, nakon što su izašle snimke prve generalne probe počele su rasprave o Albinom outfitu. Styling su radili ugledni modni znalci s naše scene - stilist Stefan Orlić i dizajner Juraj Zigman. Zanimljivo je da je gledateljima, nakon prve generalne probe, najviše zasmetao Albini seksipil.

Orlić i Zigman istaknuli su njezinu ljepotu i mladost u šljokičavom korzetu s naglašenim ramenima i zanimljivim čarapama u boji, ali i raspuštenom kosom koja pada u valovima. Njezini plesači također su u svjetlucavim kostimima, a kada ih gledamo izgledaju kao rasplesani ratnici.

U današnjem svijetu kada je za glazbu jako važan vizualni segment, mnoge je začudilo zašto njezin outfit smeta gledateljima. Pogotovo kada znamo da se svake godine na Euroviziji mnogi umjetnici pokušavaju istaknuti baš kroz vizualno predstavljanje pjesme. Nekoliko minuta za predstavljanje pjesme među tolikim zemljama traži više od glazbe.

Naravno, nakon ove rasprave o našoj Albini na društvenim mrežama, postavlja se pitanje kako su se vizualne predstavile druge zemlje. Pa smo provjerile neke od njih, a krenule smo od susjeda.

Srbija

Naše susjede predstavljaju tri mlade djevojke pod imenom Hurricane, a svoju pjesmu Loco Loco na prvoj probi predstavile su u kratkim haljinama. Crne boje, ali sa svjetlucavim detaljima i zanimljivim izrezima.

Slovenija

Ana Soklič predstavit će naše zapadne susjede s pjesmom Amen. No, njezin outfit je vrlo jednostavan i u bijeloj boji. Kombinezon s jednim otvorenim ramenom, a jedino što se ističe je plašt koji se nalazi samo na jednom ramenu.

San Marino

Predstavnica San Marina Senhit otpjevat će pjesmu Adrenaline, a i sama je jedna od autorica pjesme. Na početku izvedbe nosi i neobičnu krunu zbog koje se odmah istaknula na probama od ostalih. A i njezin outfit je izazvao polemike među gledateljima.

Ukrajina

Sastav Go_A predstavljat će ovu zemlju na ovogodišnjem Eurosongu. Odlučili su se za mračnu pozornicu, kao da se nalaze u šumi. Pjevačica Kateryna odjevena je crni kombinezon i zeleno perje, a ostatak grupe je u bijelom.

Malta

Predstavnica ove zemlje trenutno je favoriti na kladionicama. Destiny je na probi imala ružičasti kostim i visoke čizme, a plesačice su također bile odjevene u istu boju. Iako je ova pjevačica u međuvremenu potpisala ugovor za Sony Music i mnoge oduševila svojim glasom, mi navijamo za našu Albinu i želimo joj što bolji plasman na ovogodišnjem Eurosongu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.