6 romantičnih fimova koji će te naučiti važnim lekcijama o ljubavi

Idealno za nedjeljno popodne

6 romantičnih fimova koji će te naučiti važnim lekcijama o ljubavi

Vikendom se svi najviše volimo opustiti uz neke dobre filmove, a za sve filmoljupce danas donosimo nekoliko odličnih romantičnih filmova.

Malo romantike nikome ne škodi, a bez obzira na to hoćeš li odabrati komediju, dramu ili tragediju, ovi te filmovi mogu naučiti i važnim lekcijama kad je u pitanju ljubav.

Našu preporuku najboljih romantičnih filmova pogledaj u nastavku.

Tu sam pred tobom

Emilia Clarke i Sam Claflin našli su se u glavnim ulogama ovog filma snimljenog 2016. godine. Priča govori o djevojci koja se zaposli kod bogate obitelji kako bi njegovala njihovog paraliziranog sina, a ubrzo se između njih rodi prava ljubav. Film je uistinu značajan i naučiti će te puno toga o pravoj ljubavi, gubitku i neovisnosti, a u prilog mu idu i odlične performanse glavnih glumaca koji su se odlično snašli u svojim ulogama. 


P.S. Volim te

Udovica Holly Kennedy, koju je utjelovila nenadmašiva dobitnica Oscara Hillary Swank, u ovoj se prekrasnoj priči putem pisama koje joj je ostavio pokojni suprug prisjeća njihova zajedničkog života. Film je u isto vrijeme tužan, komičan i prekrasan, a podsjetiti će te na to koji je pravi smisao života.

Bilježnica

The Notebook je zasigurno jedan od najromantičnijih filmova svih vremena, a riječ je o legendarnoj ljubavnoj priči između Allie i Noah, dvoje mladih ljudi koji dolaze iz posve drugačijih društevnih pozadina. Ono što možemo naučiti iz ovog fima je to da se za pravu ljubav vrijedi boriti, bez obzira na sve.

Slatki studeni

Može li se nam život promijeniti u mjesec dana? Ova će te predivna priča uvjeriti upravo u to. Nelson (Keanu Reeves) je karijerist opsjednut samo svojim poslom, a život mu se iz korijena promijeni kada upozna prekrasnu i vrlo neobičnu ženu. Nema baš svaka priča sretan kraj, no to nimalo ne umanjuje njihovu vrijednost.

Krive su zvijezde

Ovaj je film baziran na popularnoj tinejdžerskoj noveli Johna Greena. Ovo je prekrasna ljubavna priča između dvoje mladih, ali teško bolesnih tinejdžera koji postanu bliski, zaljube se i krenu zajedno na divno putovanje na kojem će mnogo toga naučiti jedno o drugome, ali i o sebi samima.

Upoznajte Joe Blacka

Pomalo neobičan, no izuzetan film koji govori o ljubavi koja uspijeva pobijediti i samu smrt. U glavnim su se ulogama našli Brad Pitt, Anthony Hopkins te prekrasna Clarie Forlani.