3 zimska koktela idealna za blagdanske partyje

Koliko su jednostavni, toliko su i ukusni

3 zimska koktela idealna za blagdanske partyje

Napravila si pregršt božićnih slastica, kupila zadnje poklone, a sada je vrijeme da se opustiš uz nekoliko finih koktela i uživaš u nadolazećim blagdanima.

Mi smo ovdje da ti pomognemo - odabrale smo tri blagdanska koktela koja su jednostavna za napraviti, a uz to su i vrlo ukusna. 

Svaki božićni party zaslužuje ukusne koktele, pa ako si u potrazi za nečim toplim, slatkim i alkoholnim, ova su tri recepta savršena za tebe!

1. Kuhano vino


Sastojci:

  • 1 boca crnog vina
  • 1/4 čaše brendija
  • 2 narezane crvene naranče
  • 1 narezana slatka naranča
  • 1/4 čaše meda
  • 2 žlice klinčića
  • 3 štapića cimeta

Priprema:

U zdjeli pomiješaj sve sastojke, osim jedne crvene naranče, koju sačuvaj za kasnije. Kuhaj na laganoj vatri 20-30 minuta povremeno miješajući, kako bi bila sigurna da se med u potpunosti rastopio. 

Pazi da ne zavre i ostavi na laganoj vatri, a nakon 30 minuta makni s vatre i serviraj. Servirati možeš ili vruće ili sobne temperature. 
Uzmi naranču koju si sačuvala i njome ukrasi koktel. 

2. Vruća čokolada s mentom


Sastojci:

  • 1/2 čaše vode
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 3 čaše mlijeka
  • 300-350 grama poluslatke čokolade, nasjeckane (pola iskoristi za vruću čokoladu, a pola za ukras)
  • 3 žlice šećera
  • 1 čaša likera od peperminta
  • 1 čaša vrhnja
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • bomboni za ukras

Priprema: 

Vodu stavi u lonac i čekaj da zavre. Zatim umiješaj kakao u prahu dok se ne sjedini. Dodaj mlijeko, šećer i čokoladu i krčkaj dok se čokolada ne otopi i ne stvori se lagana tekstura.

Umiješaj liker od peperminta i smanji vatru sve dok ne kreneš posluživati. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj vrhnje i ekstrakt vanilije dok se ne sjedini u šlag. Vruću čokoladu serviraj ukrašenu šlagom, čokoladom i bombonima. 

3. Punč od jabukovače i burbona


Sastojci:

  • 180 ml jabukovače
  • 60 ml burbona
  • 5 svježih brusnica (3 ostavi za ukras)
  • 2 komada ušećerenog đumbira (1 ostavi za ukras)
  • 1 štapić cimeta za ukras

Priprema:

U koktel šejkeru pomiješaj jabukovaču, burbon, 3 brusnice, 1 komad ušećerenog đumbira i malo leda. Dobro izmućkaj i izlij u čašu. Ukrasi sa štapićem cimeta, brusnicama i ušećerenim đumbirom.