Kako zalijepiti staklo na zid?

Kupili ste novo ogledalo i sada želite znati kako zalijepiti staklo na zid? U nastavku doznajte postupak kao i na što morate pripaziti.

Kako zalijepiti staklo na zid?

Odlučili ste staviti ogledalo u neku od prostorija u vašem domu i zanima vas kako zalijepiti staklo na zid? Donosimo vam nekoliko informacija o kojima trebate voditi računa.


(FOTO: Pixabay) 

Dakle, trebate znati da se kao ljepila za ogledala mogu koristiti isključivo određeni proizvodi i to oni koji nisu agresivni prema premazima ili metalnim slojevima. U današnje vrijeme se uglavnom koriste ljepila bez otapala.

Ljepila uglavnom imaju jako dobra i univerzalna svojstva ljepljenja, no mogu postojati površine gdje je nemoguće postići lijepljenje. Naročito kod nepoznatih površina (podloga), plastika i obloga, zato se preporučuje da se ljepilo prethodno testira

Podloga na koju treba zalijepiti ogledalo mora zadovoljiti određene zahtjeve. Ona mora biti dovoljno ravna jer se tako ogledalo može postaviti bez naprezanja. Imajte na umu da se manje nepravilnosti na podlozi mogu popraviti ljepilom. Kada razmišljate o tome kako zalijepiti staklo na zid, morate znati da podloga treba biti čvrsta te ne smije imati prašine po sebi, masnoće i prljavštine i mora biti dovoljno suha. 


A sada, kako zalijepiti staklo na zid? Pomoću nazubljene lopatice nanesite ljepilo na stražnju stranu ogledala te na podlogu. Kad ste to napravili, ostavite 15-20 minuta slojeve ljepila otvorenim tako da im omogućujete djelomično hlapljenje.

Nakon toga, pritisnite ogledalo na podlogu te ga postavite u pravilan položaj jer ga naknadno nije moguće pomicati. Ovisno o debljini i težini ogledala, moguće je da ćete ga trebati poduprijeti na nekoliko sati.

Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.