Kako otjerati miševe iz kuće: Riješite se ovih neželjenih gostiju

Ako želite doznati kako otjerati miševe iz kuće, više o tome doznajte u nastavku

Kako otjerati miševe iz kuće: Riješite se ovih neželjenih gostiju

Miševi su zasigurno jedinu od najnepoželjnijih gostiju u domovima jer s obzirom na svoju veličinu mogu napraviti ogromnu štetu. Ako primijetite oglodan parket i namještaj, vrlo je moguće da su u pitanju upravo miševi. Ako sumnjate na njih, potrebno je naučiti kako otjerati miševe iz kuće.

Kako otjerati miševe iz kuće?
Miševi obično žive u rupama, a po hranu najčešće izlaze navečer, a to je vrlo važno kada planirate kako otjerati miševe iz kuće. Miševi mogu biti prenositelji virusa i bakterija, a zbog toga je vrlo važno da s njima ne dijelite prostor u kojem živite. 

shimmer fallback


(FOTO: PixaBay)

Obavezno bacite svu hranu koja je potencijalno došla u doticaj s miševima, a ostalu hranu pospremite u čvrste posude koje miševi neće moći izgristi. Ako primijetite ikakve rupe na zidovima ili prozorima kroz koju bi miš mogao proći, obavezno je zakrpajte ili postavite neku prepreku koja će privremeno zatvoriti rupu. Imajte na umu da miševi mogu proći kroz rupe veličine kovanice. 

Ako imate mačku, ona bi mogla biti idealan borac protiv neželjenih miševa, pa tako taj zadatak možete prepustiti njoj. No ako niste te sreće, isprobajte kaveze koje djeluju poput mišolovki u koje možete postaviti komadić hrane. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.