Kako napraviti kutiju od papira za savršeni rođendanski poklon?

Unesite maštovitost u poklon i učinite ga još posebnijim - umotajte ga u vlastiti rad. Saznajte kako napraviti kutiju od papira

Kako napraviti kutiju od papira za savršeni rođendanski poklon?

Kako bi vaš poklon postao još ljepši, potrudite se sami napraviti kutiju od papira u kojem ćete ga darovati. Na taj ćete način osobi pokazati da vam je stalo, ali i da ste veoma maštoviti. U nastavku saznajte kako napraviti kutiju od papira

Image


(FOTO: Pexels) 

Od stvari vam nije potrebno mnogo toga: 
ukrasni papir 
tvrđi papir ili karton 
škare i ljepilo 
kist za premaz ljepila 
ravnalo i olovka 

Kako napraviti kutiju od papira? 

Iz tvrđeg papira ili kartona izrežite stranice i dno kutije. Stranice i dno mogu biti bilo kojih dimenzija, ali pripazite da vam poklopac kutije bude par milimetara veći od donjeg dijela kutije kako biste mogli kasnije bez problema zatvoriti kutiju.

Kako bi napravili prvi dio kutije, premažite izrezane papire („stranice“) ljepilom i prilijepite ih na stražnju stranu ukrasnog papira. Nakon što ste to učinili izrežite višak ukrasnog papira.

Premažite opet sve stranice kutije ( i to one na kojima se ne nalazi ukrasni papir) te ih zalijepite na stražnju stranu ukrasnog papira. Tako će vam ukrasni papir krasiti unutrašnji i vanjski izgled buduće kutije.

Izrežite ukrasni papir na koji ste zalijepili stranice na način da ostavite sa strane stranica kutije ponešto papira koji će kasnije služiti za međusobno lijepljenje stranica.

Uz pomoć ljepila i dijelova ukrasnog papira koji „strše“ van stranica kutije zalijepite stranice kutije.

Isti postupak  ponovite i za poklopac kutije. Sada ste spremni za novi poduhvat i znate kako napraviti kutiju od papira