Predsjednica Uprave CME Adrije

Stella Litou pridružuje se CME Adriji i nadgledat će poslovanja u Sloveniji i Hrvatskoj

Central European Media Enterprises (CME) sa zadovoljstvom najavljuje imenovanje Stelle Litou kao nove predsjednice Uprave CME Adrije, odgovorne za Pro Plus i RTL Hrvatsku, počevši od 28. studenoga 2022. godine

Stella Litou, nova predsjednica Uprave.jpg

Stella se pridružuje CME Adriji s primarnim ciljem unapređenja implementacije strategije integracije i sinergije između Pro Plusa i RTL-a Hrvatska. Stella će ujedno biti imenovana i predsjednicom Uprave RTL-a Hrvatska dok Branko Čakarmiš nastavlja obnašati ulogu generalnog direktora Pro Plusa s fokusom na rast sadržaja i digitala na slovenskom tržištu, gdje će raditi sa Stellom na strategiji integracije.

"Stella ima bogato profesionalno iskustvo u području financija, strategije, programa te digitalne integracije. Sigurni smo da će se pod njezinim vodstvom realizacija integracijske strategije Pro Plusa i RTL-a Hrvatska ubrzati i rezultirati rastom u obje zemlje“, izjavio je Dušan Švalek, glavni operativni direktor CME-a. "Branko ima naše puno povjerenje u vođenju procesa daljnjeg rasta Pro Plusa; Stella i on činit će sjajan tim“, nastavio je Švalek.

"Ova pozicija predstavlja veliku priliku za moju karijeru: dva tržišta s gledateljima različitih navika i kultura, odgovornost nadgledanja ne samo integracije dva vodeća televizijska nakladnika već i širenje digitalnog dijela poslovanja, te stvaranje još boljeg domaćeg sadržaja. Iznimno mi je drago što se ponovno pridružujem CME-u, organizaciji čija ambicija da se transformira u vrhunskog proizvođača sadržaja, prema mom mišljenju, čini sjajnu priču o uspjehu u našoj industriji posljednjih godina na području Europe“, izjavila je Stella Litou, buduća predsjednica Uprave CME Adrije.


Stella je cijelu svoju karijeru provela u medijskom i zabavnom sektoru i bila je posvećena prvenstveno programu i stvaranju sadržaja. Posljednjih je godina obnašala vodeće funkcije unutar Antenna Grupe u rodnoj Grčkoj, gdje je bila generalni direktor Ant1TV-a/Mak TV-a. Stelline odgovornosti uključivale su razvoj televizijskog poslovanja, povećanje mogućnosti stvaranja sadržaja, oblikovanje strategije digitalne transformacije te odgovornost za ponudu sadržaja pri pokretanju Ant1+, Antennine ključne SVOD platforme. Njezino profesionalno iskustvo vezano je i uz strategiju, vođenje poslovanja, financije i transformacijske inicijative.

Prije pozicije u Antenna Grupi, Stella je četiri godine radila kao direktorica programa Pro TV-a u Rumunjskoj te kao voditeljica Odjela strategije i razvoja MTG-a u Sofiji. Stellina karijera obuhvaća rad u javnim i privatnim medijima.


CME se želi zahvaliti trenutačnim menadžment timovima u obje zemlje na njihovu radu u razdoblju nakon kupnje RTL-a Hrvatska.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.