Savjeti u kuhinji - Koliko treba kuhati hrenovke?

Znate li koliko treba kuhati hrenovke da ne budu premekane ali da budu dobro kuhane? Evo savjeta

Savjeti u kuhinji - Koliko treba kuhati hrenovke?

Neki hrenovke obožavaju, a neki se na njihov spomen zgražaju. Kako god bilo ili koliko god gadne bile, studentima su upravo hrenovke vrlo često prvi odabir pri biranju jela koji će sami skuhati. Ipak mnogi studenti ne znaju niti koliko treba kuhati hrenovke.

Ako hrenovkama pišemo hvalospjev onda ćemo reći da im mnogi ne mogu odoljeti, a popularni hot-dog može se često naći na meniju ljubiteljima brze i (na žalost) nezdrave prehrane.
Hrenovke jesu idealne za brz i jednostavan obrok tijekom cijelog dana uz dodatak raznih umaka i priloga. 
Izvrsne su i za serviranje s raznim umacima poput senfa, majoneze i kečapa s kojima stvaraju simfoniju okusa. Poslužujemo ih, najčešće, kratko prokuhane ili pečene u tijestu te na tavi ili roštilju. Ako se kuhaju - evo koliko treba kuhati hrenovke.
Hrenovke u slanoj vodi nije ni potrebno kuhati prije konzumiranja, nego samo držati u vrućoj vodi 5 minuta.

Hrenovke i sitne kobasice treba kuhati na sljedeći način. Stavite ih u hladnu vodu tako da ih voda cijele prekrije. Kuhajte do momenta ključanja, odnosno do početka kipljenja, može i bez poklopca. Tada isključite vatru, posudu se prekrijte poklopcem i hrenovke ili kobasice ostavite u vodi dvije do tri minute. To je vrijeme koliko treba kuhati hrenovke, jer tako hrenovke i kobasice zadržavaju svoj puni okus i sočnost. 
Hrenovke ili kobasice ne smiju se prekuhati i pucati tijekom kuhanja jer tada u njih ulazi voda, tako gube sočnost i mijenja im se okus.