Savjeti kako spasiti suhi biskvit prilikom pečenja

Budimo iskreni, svima nam se dogodilo da nam je zagorio biskvit, ili se jednostavno zalijepio za pleh pa se tijekom vađenja raspao. Za takve situacije evo savjeta kako spasiti suhi biskvit

Savjeti kako spasiti suhi biskvit prilikom pečenja

Ako ne znate kako spasiti suhi biskvit tu je i jedan jednostavan  recept, odnosno savjet kako od njega napraviti novi ukusan (ako ne još i ukusniji) i sočan kolač.

ImageZagorjeli biskvit sastružite i odrežite sve zagorene dijelove biskvita pa ga narežite na kockice veličine oko 1-2cm.

Zatim u većem loncu, na vatri prokuhajte (1 do 2 min) mlijeko, šećer,čokoladu za kuhanje i margarin (ako želite stavite i vanilin šećer).  
Ugasite vatru i umiješajte mljevene orahe. Zatim u vruću smjesu dodajte kockice biskvita i sve mrvice koje su otpale, jer ovdje se ništa ne baca, i onako ste dio biskvita već bacili struganjem.
Ovo miješajte dok se ne sjedini pa smjesu ulijte u pleh/kalup obložen aluminijskom folijom, lagano sve utisnite da se ravnomjerno rasporedi i stavite preko noći u hladnjak.

Drugi dan po želji prelijte čokoladnom glazurom ili samo narežite i uživajte u posve novom kolaču kojeg ne biste ni probali da se niste zabrinuli - kako spasiti suhi biskvit.