Ako ne znate kako spasiti suhi biskvit tu je i jedan jednostavan recept, odnosno savjet kako od njega napraviti novi ukusan (ako ne još i ukusniji) i sočan kolač.

Zagorjeli biskvit sastružite i odrežite sve zagorene dijelove biskvita pa ga narežite na kockice veličine oko 1-2cm.
Zatim u većem loncu, na vatri prokuhajte (1 do 2 min) mlijeko, šećer,čokoladu za kuhanje i margarin (ako želite stavite i vanilin šećer).
Ugasite vatru i umiješajte mljevene orahe. Zatim u vruću smjesu dodajte kockice biskvita i sve mrvice koje su otpale, jer ovdje se ništa ne baca, i onako ste dio biskvita već bacili struganjem.
Ovo miješajte dok se ne sjedini pa smjesu ulijte u pleh/kalup obložen aluminijskom folijom, lagano sve utisnite da se ravnomjerno rasporedi i stavite preko noći u hladnjak.
Drugi dan po želji prelijte čokoladnom glazurom ili samo narežite i uživajte u posve novom kolaču kojeg ne biste ni probali da se niste zabrinuli - kako spasiti suhi biskvit.