Isprobavanje različitih vrsta sira uz čašu razgovora i vina podjednako vole i sirni znalci i početnici.
Ako naučite kako poslužiti sir, imat ćete odličan način da spojite mozzarellu, rajčice, malo maslinova ulja i bosiljak.
Možete dodati bilo koji meki ili svježi sir, a jede li vam se nešto konkretnije, dodajte siru i pršut. No, kako ćete poslužiti sir.
Nemojte pretjerivati, za koktel party osigurajte najviše pet vrsta sireva i oko 3 dag sira po osobi.
Ako vam je plata jedan od sljedova, povećajte mjeru na oko 6 dag sira po osobi i maksimalno devet vrsta. Kad je sirna plata u fokusu druženja, planirajte 12 do 18 dag sira po osobi.
Ako niste sigurni kako poslužiti sir, uvijek poslužite neparan broj, najmanje tri vrste sira različite boje, teksture i tvrdoće. Servirate li sirnu platu kao predjelo, poslužite najviše pet vrsta, a u slučaju desertne plate, možete se zaigrati s izborom od čak devet vrsta sireva.
I za kraj reći ćemo vam u kratkim crticama kako je najbolje poslužiti sir.
Sir je najbolje servirati i poslužiti na dasci, keramičkoj ili staklenoj posudi
Mnogi vole sir, jer osim palete okusa, uz samo nekoliko namirnica može postati brz i fin obrok. A znate li kako poslužiti sir? Upravo o tome pišemo u nastavku