Savjeti kako očistiti fuge na podnim pločicama

Ako se spremate na veliko čišćenje sigurno će vam dobro doći savjeti kako očistiti fuge na podnim pločicama jer nas ova vrsta čišćenja posebno izluđuje i opterećuje

Savjeti kako očistiti fuge na podnim pločicama

Kada pričamo o tome kako očistiti fuge na podnim pločicama i o savršeno čistoj kupaonici ili kuhinji, prljave fuge među pločicama su čest problem pa smo potražili rješenje.

ImageIskušali smo nekoliko različitih savjeta kako očistiti fuge na podnim pločicama - svježi sok od limuna, sodu bikarbonu s octom i sredstvo za čišćenje na bazi sulfamidske kiseline (koje se može kupiti u lokalnoj prodavaonici). 

Ako i  vi ne znate kako očistiti fuge na podnim pločicama, a planirate upotrijebiti jednu od ovih metoda, molimo vas da je isprobate na neupadljivom području kako biste se uvjerili da nema štetne reakcije s vašim pločicama. 

No, kada tražite način kako očistiti fuge na podnim pločicama, imajte na umu da su sive fuge nikada neće izgledati bijelo - važno je samo odstraniti neugodnu prljavštinu i gljivice koje se lako hvataju za hrapavu teksturu fuge. 

Svježi limunov sok za čišćenje fuga koristite tako da protrljate sok u fuge četkicom, pa nježno istrljajte fuge grubom stranom spužvice. Odmah će izgledati čišće. Isperite ih dodatno mokrom krpom. Kad se osuše, izgledat će puno bolje.
Nemojte krišku limuna trljati duž fuge, dobit ćete neugledne tragove pulpe. Puno je bolje ocijediti limun i namočiti spužvicu u njegov sok 

Limun ima izuzetna antibakterijska svojstva i zato je koristan za čišćenje različitih površina u domaćinstvu poput daske za rezanje ili hladnjaka. Osim toga, osigurava svježi i čist miris koji ostaje prisutan u prostoriji još dugo nakon pranja. 

Soda bikarbona s octom za čišćenje kupaonice je možda i najbolji način kako očistiti fuge na podnim pločicama
Koristite ju u održavanju higijene gotovo svega pa i vlastitog zdravlja. Uklanja sav kamenac sa svih površina.
Odčepljuje odvode i čisti zahode. 
Bez ikakvih problema čisti i fuge.
Kako očistiti fuge na podnim pločicama sodom? U ovoj kombinaciji dodajte 1 l vode u 1 dcl alkoholnog octa pa u tu mješavinu ubacite par žličica sode, ostavite da djeluje, polijte alkoholnim octom, istrljajte četkicom - i to je to. Vaše fuge će blistati.