Savjeti kako napraviti razlomke u Wordu

Tijekom rada u Wordu ponekad je potrebno napraviti razlomke, a znate li vi kako napraviti razlomke u Wordu , ako vam to zatreba?

Savjeti kako napraviti razlomke u Wordu

Nije teško zamisliti situaciju u kojoj  pišete neko veliko izvješće s više stranica u Wordu, a hitno se dogodi da morate u nekom dijelu teksta ubaciti razlomke. 
Znate li kako ćete napraviti razlomke u Wordu brzo i jednostavno?

S obzirom  da gotovo svi imaju uredski paket Microsoft Office, postavlja se pitanje da li je moguće i kako napraviti razlomke u Wordu.

Na primjer, ako vam tijekom rada na seminarskom ili diplomskom radu zatreba da ukucate određenu jednadžbu ili njene elemente, dogodi vam se, iako znate ubacivati jednadžbu i matematičke simbole, da niste baš sigurni kako napraviti razlomke u Wordu. 

U tom slučaju morate ići na "Umetni" (Insert) meni i tu odaberite opciju Equation (Jednadžbu).
Nakon što vam se otvori novi meni za rad s jednadžbama i tu ponovno odaberite opciju Fractions (Razlomci) pa kliknite na "Razlomak".

Odaberite koji tip želite, uspravni, vodoravni ili kosi razlomak pa će vam se pojaviti razlomak s praznim kvadratićima u koje trebate samo unijeti simbol ili broj. 

Nakon što  nekoliko puta probate, vidjet ćete da nije strašno i da je vrlo lako naučiti kako napraviti razlomke u Wordu. Naravno, Word nije specijaliziran za unošenje  matematičkih simbola pa u slučaju da često radite s velikim brojem jednačina možete isprobati neki drugi editor za tekst.