Savjeti kako iskoristiti plastične čepove?

Znate li kako iskoristiti plastične čepove, zaštititi prirodu i pri tome biti kreativan i zabaviti se

Savjeti kako iskoristiti plastične čepove?

Plastika je omiljeni materijal za razne situacije, malene je težine pa je stoga posvuda u upotrebi, na žalost. Ponekad neke komade plastike treba iskoristiti ako je moguće više puta, pa tako i plastične čepove. Ovdje donosimo nekoliko savjeta kako iskoristiti plastične čepove da bismo sačuvali prirodu.

Zbog svoje prilagodljivosti i trajnosti je omiljen materijal, ali nanosi značajnu štetu okolišu zbog slabe razgradivosti plastičnog otpada.

ImageMoramo biti svjesni da se plastične boce mogu strojevima za reciklažu pretvoriti u sastavne polimere i ponovno oblikovati u neki od širokog spektra proizvoda, primjerice uredski pribor, raznovrsne posude, kuhinjski pribor, kape i majice, ručne torbice, torbice za kozmetiku, vrećice i kante za smeće, lopatice za smeće, tepihe i otirače, igračke pa čak i mobitele. Stoga se plastika reciklira i svi moramo sudjelovati u tome.

Postoje mnoge predivne ideje koje se mogu raditi s čepovima od boca koje bi vas mogle iznenaditi i potaknuti da skupljate poklopce, pa čak i da tražite od drugih da skupljaju za vas, kada otkrijete kako sve možete iskoristiti plastične čepove.

Ideje su jednostavne i sjajne, samo treba biti strpljiv i skupiti dovoljno čepova, a zatim i odvojiti malo vremena za ove projekte. 
Dekoracija u prostoru može biti načinjena od čepova

Dekorativni luster vrlo je jednostavno napraviti od plastičnih čepova ako si pustite maštu na volju.

Možete napraviti i predivan mozaik od čepova.

Podmetače, ukrase, samo pustite dijete u vama da se probudi i da se igra, sigurno ćete dobiti mnoge ideje kako iskoristiti plastične čepove.