Vrganji su jestive gljive koje nisu samo ukusne, nego i vrlo zdrave.
Pitate se kako čuvati svježe vrganje?
Gljive ostaju svježe u papirnatoj vrećici. Isto je i ako tražimo odgovor na pitanje kako čuvati svježe vrganje.
Vrganji kao i druge gljive postanu gnjecavi ako ih ostavite u plastici. Kako bi što duže ostale dobre i svježe treba ih čuvati u papirnatoj vrećici.
Gljive se mogu čuvati na niskim temperaturama dugo vremena.
Svježe vrganje možete čuvati u hladnjaku u ladici za povrće do dva dana. Male zdrave vrganje možete zamrzavati cijele i sirove, zapakirane u najlonskim
Važno je da vrganje nipošto ne perete niti močite ako ih namjeravate čuvati. U protivnom bi vam mogli vrlo brzo pocrniti te istruliti. Umjesto pranja, eventualne nečistoće na vrganjima odstranite kistom. Vrganje zatim izrežite na tanke dijelove, nek budu otprilike oko dva centimetara debljine.
Narezane vrganje posložite te ih stavite u pećnicu kako biste ih osušili. Sušite ih na temperaturi od 40 stupnjeva, nipošto ne više kako ne bi došlo do pečenja. Vrganjima će biti potrebno nešto više od 30-ak minuta da se osuše i budu spremne za skladištenje. Ovo je najkraći i najkonkretniji odgovor na pitanje kako čuvati svježe vrganje
Pitate se kako čuvati svježe vrganje i koliko ih dugo možete čuvati do pripreme!? U nastavku pišemo upravo o tome kako čuvati svježe vrganje