Raj za obožavatelje ronjenja

Zaviri u najdublji bazen na svijetu s podvodnim hotelom

Najraskošniji bazen u Poljskoj također ima podvodne tunele i špilje

image464456.jpg
Foto: Deepspot

Raj za ljubitelje ronjenja i plavih dubina

Obožavatelji ronjenja koji su očarani Velikom plavom rupom na obali Belizea, više ne moraju sanjati o putovanju u Srednju Ameriku ili čak o oceanu kako bi iskusili veličanstvene čari dubokog plavetnila.

Naime, najdublji bazen na svijetu nalazi se u Poljskoj i savršeno je mjesto za sve koji su u ronjenju tek početnici, ali i za one koji su već profesionalci u ovom sportu.

Na svojoj najdubljoj točki, bazen Deepspot dubok je 45 metara i zadržava 27 puta veću količinu vode od prosječnog bazena.

Ronioci mogu istražiti svu dubinu, mali brod 'potopljen' na dnu, ruševine Maja i podvodne špilje, dok svi ostali mogu promatrati veličanstvene dubine iz podvodnog tunela. Deepspot također ima sobe za vježbanje i hotelske sobe s podvodnim pogledom na unutrašnjost bazena.

Naravno, ovdje nema veličanstvenih riba ili koraljnih grebena, pa to nije zamjena za bilo koje more, ističe poljski instruktor ronjenja Przemyslaw Kacprzak za AFP, ali dodaje: "Međutim, definitivno je sjajno mjesto za učenje i trening kako biste sigurno ronili u otvorenom moru i oceanu. A i uostalom, jako je zabavno, poput vrtića za sve koji vole ronjenje!"

Iako se velika broj bazena diljem svijeta zatvorio zbog pandemije koronavirusa, Deepspot se smatra centrom za obuku koji nudi obrazovne tečajeve, za razliku od standardnih bazena.

Bazen je otvoren u Mszczonowu, gradu koji se nalazi oko pola sata jugozapadno od Varšave, a izgrađen je od procijenjenih 1.100 tona čelika. Osim toga, Deepspot je službeno skinuo s prijestolja nekadašnji najdublji bazen, talijanski Y-40 Deep Joy.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.