Sedam najpoznatijih putovanja vlakom na svijetu koje možeš doživjeti bez napuštanja kauča

Iako se vjerojatno planovi za putovanja u ovoj godini neće ostvariti, ne znači da ne možemo putovati. Virtualna putovanja su svakako dobrodošla kako bismo se maknule od negativne misli, a putovanja željeznicom, iako više nisu moderna, su prava uživancija

Sedam najpoznatijih putovanja vlakom na svijetu koje možeš doživjeti bez napuštanja kauča

Putovanje vlakom podsjeća na neka stara vremena i romantiku. Prije korona karantene svi smo htjeli više i brže, a naravno na odredišta se moralo doći što prije. Iako današnji vlakovi nisu spori, nisu ni toliko privlačni. Sada kada je cijeli svijet stao, možda ćemo i mi usporiti brzine i naučiti uživati u nekim drugim stvarima. Vlakovi su i dalje romantični, često prolaze kroz divne krajolike, a i jako su brzi.

Image

Diljem svijeta cvjetaju stabla trešnje, a ti možeš krenuti na virtualnu šetnju čarobnim lokacijama

Donosimo ti sedam predivnih putovanja u kojima možeš uživati iz udobnosti vlastitog doma, i kada dođe vrijeme možda ćeš upravo otići na neko ovakvo putovanje. Od najstrmije rute u Norveškoj do vlaka "Harry Potter" u Škotskoj, Orient Express na Dalekom Istoku - svijet putovanja prekrasan je i bez aviona i autocesta. Smjesti se i uživaj!

Venice Simplon-Orient-Express

Možda najpoznatije i najromantičnije putovanje vlakom na svijetu, Venice Simplon-Orient-Express poznat je po luksuznoj usluzi s pet zvjezdica, podsjeća na glamurozne zabave iz 190-ih i šarm nekih starih vremena. Tko nije gledao jedan od najpoznatijih krimića "Ubojstvo u Orient Expressu" od Agathe Christie?

Danas ovaj luksuzni vlak vozi između Venecije, Beča, Berlina Pariza ili Praga. U prošlosti je vozio na relaciji Pariz - Istanbul. Osim luksuznog putovanja, specijalna ponuda uključuje i pun pansion u hotelima, o relaciji ovisi koliko će putovanje trajati. Na primjer, vožnja od Venecije do Pariza traje dva dana.

Rocky Mountaineer

Kanada je zemlja prostranstva i prirodnih ljepota. Veliko putovanje vlakom kroz kanadski Stjenjak (Rocky Mountains) svakako bi se moglo naći na listi želja. Putovanje počinje na obalama Vancouvera i prolazi kroz ravnice i planine prekrivenim ledom te pokraj zelenih jezera. Završava u nacionalnim parkovima Banff ili Jasper gdje se mogu vidjeti nevjerojatni snježni krajolici.

Flam Railway

Zaljubljenici u vlakove i putovanja, sigurno će biti oduševljeni ovim prekrasnim putovanjem. Ova kratka, ali slatka željeznička linija od 20.2 km pruža izvanredan pogled na čudesne fjordove, planine, ledenjake, planine i vodopade. Prolazi kroz najveći norveški nacionalni park Hardangervidd u kojem se nalazi spektakularni vodopad Kjosfossen na 225 metara. Ujedno je ovo i najstrmija ruta u Europi.

Bernina Express

Ovo je jedno od najuzbudljivijih putovanja u Europi. Vozi od Chura do St. Moritza u istočnoj Švicarskoj preko planina do Tirana na sjeveru Italije. Traje četiri sata, a vlak prolazi kroz 55 tunela i preko 196 mostova prelazeći kroz prekrasne tundre u Alpama.

The Jacobite Steam Train

Inače poznat kao vlak "Harry Potter", vlak Jacobite Steam vozi od Fort Williama do Mallaiga i jedna je od najomiljenijih britanskih slikovitih ruta. Prolazi kroz planine i dugačka je 67 kilometara. Među prirodnim ljepotama je najviša planina u zemlji Ben Nevis i jezero Loch Ness. Jedno od najpoznatijih znamenitosti na ovom putu je vijadukt Glenfinnan poznat iz serijala "Harry Potter".  

The Kandy to Ella Train

Ovo putovanje postalo je popularno zbog utjecaja društvenih mreža. Šri Lanka je zemlja prirodnih ljepota. Ruta počinje u Kadyju i prolazi kroz šume te završava u planinama Ella, središtu ove države. Vožnja traje sedam sati, ali je vjerojatno najjeftinija na svijetu, košta jedan dolar.

The Eastern & Oriental Express

Putovanje jugoistočno Azijom, kreće iz Bankoka, putuje se kroz Maleziju do Singapura. Orient Express na dalekom Istoku - romantičan, luksuzan i zanimljiv.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.