Putevima Drakule

U Rumunjsku se može bez ograničenja, a ova mjesta vrijedi posjetiti

Hrvatska se nalazi u "zelenoj zoni" pa se u Rumunjsku može ući bez ograničenja, a mi smo izdvojile neka prekrasna mjesta koja obavezno moraš posjetiti

dorothea-oldani-xukxPNcPgBY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svi putoholičari s nestrpljenjem su čekali trenutak kada će ponovno bezbrižno moći putovati svijetom, bez ikakvih ograničenja. No iako smo još daleko od toga, dobra je vijest da se u neke zemlje ipak može "bez ograničenja", a jedna od njih je i Rumunjska.

Image

15 mjesta u istočnoj Europi koja moraš posjetiti

Kako stoji na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Republika Hrvatska nalazi se u "zelenoj zoni" epidemiološkog rizika liste zemalja koju periodično ažurira Nacionalni institut za javno zdravstvo Rumunjske, pa osobe koje u Rumunjsku dolaze iz Republike Hrvatske ili drugih zemalja "zelene zone" ne podliježu nikakvim ograničenjima - odlična vijest za sve željne putovanja.

Rumunjska je zemlja srednjovjekovnih dvoraca, gotičkih crkava i šarmantnih gradova skrivenim među nekim od najzagonetnijih krajolika jugoistočne Europe. Obilježene zemljopisnim čudima poput Karpata i Crnog mora, guste šume i snijegom prekriveni vrhovi savršena su kulisa za odlične fotografije, a šareni gradići i jezivi dvorci samo su razlog više da posjetimo ovu prekrasnu državu. A ove se lokacije u Rumunjskoj moraju naći na tvojoj listi obaveznih destinacija.

Brašov

Posjet Brašovu je poput vraćanja u prošlost, sa srednjovjekovnim kulama i gotičkim crkvama koje definiraju njegovu liniju horizonta. Smješten u samom srcu Rumunjske i povijesne Transilvanije, Brašov je grad koji nikako ne smiješ zaobići, a u njegovoj blizini nalazi se još jedna nezaobilazna lokacija - dvorac Bran, poznatiji i kao "Drakulin dvorac".

Bukurešt

Glavni i najveći grad Rumunjske, Bukurešt je popularno turističko odredište koje često nazivaju "balkanskim Parizom". Smješten je u južnom dijelu države, a najveća zgrada parlamenta na svijetu, prekrasan stari grad, nezaobilazni muzeji i crkve samo su neki od razloga za posjetiti ovaj grad.

Sigišoara

Ovaj mali, srednjovjekovni gradić u Transilvaniji ima povijesno središte pod zaštitom UNESCO-a i šarmantne ulice niz koje se nižu živopisne kuće koje su savršena pozadina za Instagram fotku. Ali pripazi - to je i rodno mjesto Vlada III. Drakule, a smatra se jednim od najukletijih svjetskih gradova.

Ledenjačko jezero Bâlea

Ovo ledenjačko jezero smješteno 6,673 metra visoko u planinama Făgăraș u središnjoj Rumunjskoj poznato je po dvije kolibe koje su otvorene tijekom cijele godine, a do njega se može doći putem Transfăgărășan, poznate vijugave ceste u Rumunjskoj.

Temišvar

Temišvar je treći grad u Rumunjskoj po veličini i naseljenosti nakon Bukurešta i Cluj-Napoce, koji privlači ljude svojim javnim trgovima, otmjenim hotelima i čestim glazbenim i kulturnim festivalima.