Posjetili smo kampove u netaknutoj slovenskoj prirodi

Posjetili smo kampove u netaknutoj slovenskoj prirodi

Tražite li alternativu ljetovanju na moru, a volite kampiranje i netaknutu prirodu, svakako vam preporučamo da posjetite jedan od slovenskih kampova. Na raspolaganju su razne opcije, od noćenja u vrećama za spavanje uz rijeku, do luksuznih šatora koji nude komfor hotelske sobe. Pa krenimo redom na predstavljanje destinacija koje smo posjetili.

Za početak krećemo od najluksuznijeg kampa kojeg smo posjetili, koji spada u kategoriju glamping kampova, a to je Glamping Chateau Ramšak. Glamping je sve popularniji trend gdje su smještajne jedinice kombinacija kampiranja u prirodi s elementima luksuza. U Sloveniji ima već nekoliko desetaka glamping kampova, a upravo je Glamping Chateau Ramšak proglašen kao najbolji u Sloveniji. Udaljen samo nekoliko minuta od centra Maribora, a opet okružen šumom i vinogradima, svojim gostima zaista nudi komfor luksuzne hotelske sobe u obliku šatora. U resortu se nalaze šatori za 2-4 osobe te kućica na drvu. Svaka jedinica ima svoju kupaonicu, ali i ostale sadržaje koje možete naći u boljoj hotelskoj sobi (klima uređaj, aparat za kavu, sef, frižider…). Uz to, svaka jedinica ima svoj privatni vanjski jacuzzi koji vam omogućava jedinstveno iskustvo, osobito u vedrim noćima.

Image


Neposredno uz resort nalazi se dvorac i vinarija Ramšak gdje možete uživati u vrhunskim štajerskim vinima i vidjeti najveću staru prešu u Sloveniji.

U slobodno vrijeme predlažemo da posjetite seosko domaćinstvo Pri Kovačniku koje se nalazi na Mariborskom Pohorju. Čeka vas ponajbolja domaća hrana koju smo kušali, gostoljubivi domaćini te prekrasno imanje s raznim domaćim životinjama.

Image


Krenemo li od Maribora prema jugu, doći ćemo do Slovenske Bistrice u čijoj se blizini nalazi Glamping Panorama. Imali smo čast prisustvovati službenom otvorenju prve glamping kućice koja se nalazi usred vinograda i iz koje se pruža prekrasan i jedinstven panoramski pogled.

Image


U Slovenskoj Bistrici preporučamo da svakako posjetite Bistriški stari grad s muzejom.

Sljedeća prekrasna destinacija koju smo posjetili je bila Apartment Skok Mozirje - Medene kućice. Radi se o zaista jedinstvenim glamping kućicama u obliku pčelinjih saća koje pružaju vrhunski komfor, a ističemo privatni jacuzzi i saunu. Tu je i prekrasan vanjski bazen u kojem se možete osvježiti od ljetnih vrućina.

Image


U Mozirju svakako posjetite Mozirski gaj, prekrasan park gdje ćete na površini od 7 hektara uživati u stotinama vrsta cvijeća, raznog bilja te atrakcija.

U istoj regiji nalazi se još nekoliko kampova, a jedan od njih je Natura Avantura, prirodni kamp koji se nalazi neposredno uz rijeku Savinju. U kampu možete spavati u svojim šatorima, unajmiti gotove šatore natkrivene drvenom kućicom, ili čak spavati u vreći za spavanje na visećoj mreži.

Krenemo li dalje prema Logarskoj dolini, doći ćemo do Kampa Menina, koji se ističe po mnogim sportskim aktivnostima u kojima možete uživati u samom kampu.

Za kraj smo posjetili kamp Eco Resort pod Veliko planinomkoji se nalazi u blizini Kamnika i neposredno uz rijeku Kamniška bistrica. Kamp odlikuju drvene kućice koje su replika pastirskih kućica s Velike planine. Naravno da smo morali vidjeti i originalne kućice pa smo se gondolom popeli na Veliku planinu te smo nakon kratke šetnje došli do prekrasnog pastirskog sela koje nas je oduševilo arhitekturom i netaknutom planinskom prirodom.

Image