Orginalna ideja: Restoran u Amsterdamu testira 'staklenike' koji su sigurni, ali i nevjerojatno romantični

Zanimljiv princip rada restorana u kojem može sjediti po dvoje ljudi izoliranih od ostalih, možda će postati potpuno uobičajen u narednim mjesecima

Orginalna ideja: Restoran u Amsterdamu testira 'staklenike' koji su sigurni, ali i nevjerojatno romantični

I dok cijeli svijet razmišlja o ponovnom 'otvaranju' i socijalnoj distanci u isto vrijeme, jedan restoran u Amsterdamu sa svojim domišljatim potezom pokazao je da je već jedan korak naprijed.

Image

TOP pet skrivenih destinacija na kojima ćeš moći uživati bez gužve


Naime, restoran Mediamatic ETEN koji se nalazi uz obalu nizozemskog glavnog grada, postavio je pojedinačne staklenike u kojima možeš sigurno i bezbrižno večerati i još uvijek uživati u prekrasnom pogledu na jedan od poznatih gradskih kanala. 

Staklenici su zamišljeni kao prostor u koji mogu stati dvije osobe, što je zapravo idealno za parove i romantične večere, jer su gosti tako odvojeni od ostalih, ali i od osoblja koje ih poslužuje pomoću dugih poslužavnika kako bi izbjegli svaki mogući kontakt i naravno - u rukavicama i prozirnim maskama. 


Restoran je tek nedavno počeo testirati ovaj novi način posluživanja gostiju, pa su zasad večeru u staklenicima mogli isprobati samo bliski prijatelji i obitelj osoblja restorana, ali već su primili preko 240 online rezervacija za razdoblje od 20. svibnja kada restorani u Nizozemskoj počinju s ponovnim radom

"Već smo prije imali staklenike jer smo u restoranu radili neke umjetničke projekte pa smo shvatili da bi nam mogli poslužiti i u ovoj situaciji", rekao je za Ruptly Willem Velthoven, vlasnik restorana, a dosadašnji gosti oduševljeni su ovom originalnom idejom. 


U svakom slučaju, radi se o zaista zanimljivom principu rada restorana koji će možda postati potpuno uobičajen u narednim mjesecima. Što misliš - bi li ovakav princip zaživio i kod nas?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.