La dolce vita

Čisti luksuz: Noć u ovim hotelima stoji čitavo bogatstvo

Kažu da je za sreću potrebno malo. Nama je dovoljna jedna noć - po jedna u svakoj od ovih glamuroznih palača užitaka rezerviranih za svjetsku elitu

profimedia-0636015296.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Od osobnih butlera do privatnih bazena, od zlatom optočenih zidova do skupocjenog antiknog namještaja, predstavljamo ti 5 hotela u kojima rado odsjedaju slavni i bogati, a o kojima mi obični smrtnici možemo samo maštati, jer samo jedno noćenje stoji kao nekoliko naših mjesečnih plaća.

Image
Foto: Pixabay

Najskuplji na ovoj listi mogu bookirati smo oni koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima, i to onom 24-karatnom: za krevet u ovom dvorcu treba platiti vrtoglavih sto tisuća dolara - samo za jednu jedinu noć.

Image
Foto: Pixabay

Dakle, ako si nenadano naslijedila bogatstvo ili si sretnica koja je osvojila glavni dobitak na lutriji pa želiš iskušati što je to čisti luksuz, bukiraj sobu u jednom od hotela s naše liste - i svakako nam javi dojmove:

Palms Casino Resort, Las Vegas

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 100.000 dolara

Nedavno je završena obnova ovog hotela koja je koštala nevjerojatnih milijardu dolara - te se ovaj resort sada može pohvaliti najvećom zbirkom umjetnina izvan muzeja. Od 1395 soba i apartmana, najskuplji je The Empathy Suite koji gostima nudi privatni vanjski bazen, ogroman šank i nekoliko dragocjenih umjetničkih djela te spektakularan pogled na grad. U hotelu noćiti mogu besplatno stalni posjetioci casina, tako zvani "veliki potrošači" koji su ondje ostavili više od milijun dolara.

The Mark, New York

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 75.000 dolara

Ovaj otmjeni hotel u samom središtu grada ima samo 141 sobu, ali odiše luksuznom atmosferom od trenutka kad stupiš nogom na njegov prepoznatljivi crno-bijeli mramorni pod. Sve su sobe vrhunski uređene, a gosti se časte specijalitetima kulinarskog genija, Jeana - Georges Vongerichtena koji u kuhinji ovog hotela ima glavnu riječ. U hodnicima ovog hotela možeš sresti Selenu Gomez, Kendall Jenner, Oprah Winfrey, Emmu Watson i mnoge druge slavne osobe.

Hotel President Wilson, Ženeva

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 66.800 švicarskih funti

Iz većine soba ovog glamuroznog švicarskog hotela puca pogled na pola grada, a najskuplja soba u hotelu ujedno je i najveća hotelska soba u cijeloj Europi - za noćenje u ovom raskošnom apartmanu treba izdvojiti gotovo 69 tisuća švicarskih franaka. Za cijenu od oko 475 tisuća kuna na raspolaganju je jacuzzi, biljarski stol, teleskop te najveći TV ekran na svijetu - garantirano provod za pamćenje.

Hotel Martinez, Cannes

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 53.000 dolara

Scarlett Johansson, Robert de Niro, Eva Longoria, Diane Kruge i Susan Sarandon neki su od često viđenih gostiju ovog glamuroznog hotela uređenog u art deco stilu sa 400 soba - koje svake godine budu popunjene sve do jedne tijekom slavnog filmskog festivala.

Bvlgari Resort & Residences, Dubai

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 33.573 funti

Dakako, ovaj popis ne bi bio potpun bez barem jedne palače iz Dubaija - Bvlgari Resort smješten je na vlastitom otoku s bajkovitom pješčanom plažom. Do otoka je moguće doploviti vlastitom jahtom (popularnim prijevoznim sredstvom među gostima ovog hotela) jer ima svoju marinu, a s kopnom je povezan mostom. Hotel je uređen u europskom stilu i predstavlja pravo osvježenje u odnosu na uobičajen futurističku arhitekturu i dizajn kakav povezujemo s emiratom Dubai. U odajama ovog luksuznog hotela rado odmara slavna manekenka Bella Hadid i mnoge druge zvijezde.