La dolce vita

Čisti luksuz: Noć u ovim hotelima stoji čitavo bogatstvo

Kažu da je za sreću potrebno malo. Nama je dovoljna jedna noć - po jedna u svakoj od ovih glamuroznih palača užitaka rezerviranih za svjetsku elitu

profimedia-0636015296.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Od osobnih butlera do privatnih bazena, od zlatom optočenih zidova do skupocjenog antiknog namještaja, predstavljamo ti 5 hotela u kojima rado odsjedaju slavni i bogati, a o kojima mi obični smrtnici možemo samo maštati, jer samo jedno noćenje stoji kao nekoliko naših mjesečnih plaća.

shimmer fallback

Najskuplji na ovoj listi mogu bookirati smo oni koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima, i to onom 24-karatnom: za krevet u ovom dvorcu treba platiti vrtoglavih sto tisuća dolara - samo za jednu jedinu noć.

shimmer fallback

Dakle, ako si nenadano naslijedila bogatstvo ili si sretnica koja je osvojila glavni dobitak na lutriji pa želiš iskušati što je to čisti luksuz, bukiraj sobu u jednom od hotela s naše liste - i svakako nam javi dojmove:

Palms Casino Resort, Las Vegas

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 100.000 dolara

Nedavno je završena obnova ovog hotela koja je koštala nevjerojatnih milijardu dolara - te se ovaj resort sada može pohvaliti najvećom zbirkom umjetnina izvan muzeja. Od 1395 soba i apartmana, najskuplji je The Empathy Suite koji gostima nudi privatni vanjski bazen, ogroman šank i nekoliko dragocjenih umjetničkih djela te spektakularan pogled na grad. U hotelu noćiti mogu besplatno stalni posjetioci casina, tako zvani "veliki potrošači" koji su ondje ostavili više od milijun dolara.

The Mark, New York

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 75.000 dolara

Ovaj otmjeni hotel u samom središtu grada ima samo 141 sobu, ali odiše luksuznom atmosferom od trenutka kad stupiš nogom na njegov prepoznatljivi crno-bijeli mramorni pod. Sve su sobe vrhunski uređene, a gosti se časte specijalitetima kulinarskog genija, Jeana - Georges Vongerichtena koji u kuhinji ovog hotela ima glavnu riječ. U hodnicima ovog hotela možeš sresti Selenu Gomez, Kendall Jenner, Oprah Winfrey, Emmu Watson i mnoge druge slavne osobe.

Hotel President Wilson, Ženeva

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 66.800 švicarskih funti

Iz većine soba ovog glamuroznog švicarskog hotela puca pogled na pola grada, a najskuplja soba u hotelu ujedno je i najveća hotelska soba u cijeloj Europi - za noćenje u ovom raskošnom apartmanu treba izdvojiti gotovo 69 tisuća švicarskih franaka. Za cijenu od oko 475 tisuća kuna na raspolaganju je jacuzzi, biljarski stol, teleskop te najveći TV ekran na svijetu - garantirano provod za pamćenje.

Hotel Martinez, Cannes

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 53.000 dolara

Scarlett Johansson, Robert de Niro, Eva Longoria, Diane Kruge i Susan Sarandon neki su od često viđenih gostiju ovog glamuroznog hotela uređenog u art deco stilu sa 400 soba - koje svake godine budu popunjene sve do jedne tijekom slavnog filmskog festivala.

Bvlgari Resort & Residences, Dubai

Cijena noćenja u najboljem apartmanu: 33.573 funti

Dakako, ovaj popis ne bi bio potpun bez barem jedne palače iz Dubaija - Bvlgari Resort smješten je na vlastitom otoku s bajkovitom pješčanom plažom. Do otoka je moguće doploviti vlastitom jahtom (popularnim prijevoznim sredstvom među gostima ovog hotela) jer ima svoju marinu, a s kopnom je povezan mostom. Hotel je uređen u europskom stilu i predstavlja pravo osvježenje u odnosu na uobičajen futurističku arhitekturu i dizajn kakav povezujemo s emiratom Dubai. U odajama ovog luksuznog hotela rado odmara slavna manekenka Bella Hadid i mnoge druge zvijezde.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.