ČAROBNI DANI

Spremni za put: Bajkovite adventske destinacije koje želimo posjetiti

Želiš li ovih blagdana posjetiti neku od atraktivnih adventskih lokacija diljem Europe, sada je idealno vrijeme za planiranje

pexels-diego-flores-6751152.jpg
Foto: Pexels

Iako je tek počeo, mnogi već razmišljaju o blagdanima i svim čarima koje nam oni donose. Tome su pridonijele i brojne božićne kolekcije koje su ovih dana počele pristizati u trgovine popularnih brendova i zbog kojih se već sada radujemo Božiću.

Image
Od posuđa do kuglica

Je li prerano misliti o Božiću? Zara Home upravo je 'izbacila' čarobnu božićnu kolekciju

Uz lijepe dekoracije, fina jela i ugodna druženja, blagdanski period mnogi vole iskoristiti i za putovanja, posebice u vrijeme Adventa. Želiš li ovih blagdana posjetiti neku od atraktivnih adventskih lokacija diljem Europe, sada je idealno vrijeme za planiranje.

Brojne turističke agencije već sada nude blagdanske pakete koja uključuju posjet nekima od najpopularnijih gradova koji tijekom prosinca izgledaju uistinu magično, no izlet možeš organizirati i sama. U svakom slučaju, prosinac je kao stvoren za adventske sajmove i šetnje okićenim ulicama uz miris finih kolača i kuhanog vina, toplinu lampica i prekrasnih božićnih dekoracija.

U nastavku smo izdvojile neke od najatraktivnijih adventskih destinacija u našoj blizini koje vrijedi posjetiti ovog prosinca, a koje su idealan izbor za jednodnevni izlet ili kratko vikend putovanje.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

Pogledaj video: Kako biti sretan?

Ljubljana i Bled

Susjedna Slovenija idealan je izbor za jednodnevni izlet, a Advent u Ljubljani iskustvo je koje bi svatko trebao doživjeti. Živopisne ulice uz rijeku Ljubljanicu, šarmantni Prešernov trg, stari grad te Zmajev most samo su neke od znamenitosti koje u Ljubljani vrijedi vidjeti, a koje najljepše izgledaju upravo u vrijeme blagdana. Adventski štandovi, mirisi finih slastica i kuhanog vina te sjaj lampica još više doprinose magičnom blagdanskom raspoloženju. Uz Ljubljanu, vrijedi posjetiti i Bled – biser slovenskih Alpi. Okružen najvišim slovenskim vrhovima, Bled i dvorac uz jezero u prosincu djeluju poput prizora iz najljepše bajke.

Image
Foto: Unsplash

Beč

Želiš li doživjeti onaj istinski i tradicionalni blagdanski duh, Beč je savršena destinacija. Već godinama, ovaj je austrijski grad omiljena lokacija mnogih ljubitelja Božića i adventskih sajmova. Prekrasno ukrašene ulice i topli sjaj lampica,  bogata gastronomska ponuda te veličanstvena arhitektura samo su neki od razloga zbog kojih se svakog prosinca rado vraćamo ovom prekrasnom gradu i njegovoj božićnoj čaroliji.

Image
Foto: Unsplash

Budimpešta

Advent u glavnom mađarskom gradu svake je godine sve bolji i bolji, a mnogi smatraju da je jedan od najljepših u Europi. Budimpešta je zbog svoje raskošne arhitekture prekrasna sama po sebi, no tijekom blagdanskog perioda izgleda još posebnije. Božićni sajam svake se godine održava ispred Bazilike svetog Stjepana, a nudi pregršt zanimljivih sadržaja te brojne atrakcije koje će advent u Budimpešti učiniti nezaboravnim.

Image
Foto: Unsplash

Venecija

Venecija je vjerojatno jedan od najromantičnijih gradova na svijetu, a iako je uvijek čarobna, u vrijeme blagdana još je ljepša. Očaravajuće ulice, ukrašeni mostovi i kanali, veseli žamor i neodoljivi mirisi kolača i toplih napitaka omogućit će ti da Veneciju doživiš na jedan uistinu magičan način.