Mreža ljubavi

Neraskidiva veza: 7 razloga zašto bratići i sestrične imaju posebno prijateljstvo

Bratići i sestrične dio su obiteljske mreže - prijatelji s kojim se dijeli genetski kod i zbog toga su vrlo posebni

profimedia-0295750407.jpg
Foto: Profimedia.hr

Obiteljske veze i okupljanja važan su dio odrastanja i kasnijeg života, a posebno je lijepo ako u obitelji ima puno djece. Većina nas kada odraste s posebnom se radošću sjeća igranja s najbližim rođacima na obiteljskom roštilju ili na ljetovanju.

Image

Posebna ljubav: 20 citata koje možeš razumjeti samo ako imaš sestru

No, imati bratiće i sestrične je velika sreća. Međusobno osjećaju posebnu vezu kao s bratom ili sestrom, ali opet će biti manje svađa i sitnih neslaganja. Odrastanje s bratićima i sestričnama ima puno prednosti, a roditelji osjećaju posebnu nježnost dok gledaju djecu kako se zajedno igraju, a povezanost se prenosi na sve generacije. U nastavku pročitaj zašto je veza između bratića i sestrični tako važna i posebna:

Prvi prijatelji

Bratići i sestrične su prvi djetetovi prijatelji i s njima mališani najčešće uče prve korake i igre. Njihova veza postoji od prvih dana i tako postaju prvi prijatelji, kao braća i sestre. No, dijete će brata ili sestru vidjeti svaki dan i ponekad će doći do svađa, a bratića i sestričnu puno rjeđe pa će druženje s njima biti prava poslastica!

shimmer fallback

Imaju istu obitelj i posebnu vezu

Bratići i sestrične imaju roditelje koji su na mnogo načina slični i zbog toga osjećati posebnu vezu. U isto vrijeme njihovi su roditelji dovoljno različiti da zajedničko vrijeme bude ugodno i opušteno, a opet uzbudljivo. Sličnosti će zajedničko vrijeme učiniti posebnim, a razlike uzbudljivim. Osim toga djeci će biti jako zanimljivo slušati obiteljske priče o precima, a te uspomene će stvoriti posebne veze.

shimmer fallback

Najbolje će čuvati tajne

Bratići i sestrične su osobe od potpunog povjerenja. Od malih nogu će vjerovati jedan drugome i povjeravati najveće tajne. Ovo je sigurna obiteljska mreža - prijatelj s kojim se dijeli genetski kod.

shimmer fallback

Pidžama partiji bit će najbolji

Roditelji će puno manje osjećati nervozu ako dijete pošalju da prespava kod bratića ili sestrične. S druge strane, dijete će se osjećati opušteno jer ide kod tete, ujaka ili strica. Dječje igre, ali i "zavjere protiv odraslih" bit će puno slađe, a pamtit će se cijeli život.

shimmer fallback

Stariji rođaci su cool

Odjeća, filmovi, glazba i šminka - sve je to nešto što će stariji bratići i sestrične pokazati mlađima. Čak će i neke svoje cool stvari podijeliti s mlađima, a oni će posebno uživati jer obično starija braća i sestre nisu raspoloženi za dijeljenje. Kasnije će stariji rođaci naučiti mlađe kako da se izvuku kada naprave male prekršaje. Jako cool!

shimmer fallback

Više uzora u obitelji

Bez obzira je li netko najmlađe ili najstarije dijete u obitelji, velike su šanse da će bratići i sestrične biti različite dobi. Uvijek je dobro da dijete bude u kontaktu sa što većim brojem ljudi jer može naučiti puno stvari od starijih rođaka, ali i graditi različite odnose.

shimmer fallback

Podrška bez osuđivanja

Bratići i sestrične u različitim fazama života mogu dati podršku na drugačije načine. No, za razliku od brata ili sestre, koji mogu biti jako kritični, oni će imati puno više razumijevanja i ljubavi.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.