Lifestyle
Lifestyle

Podjela vina prema sadržaju šećera

Podjela vina prema sadržaju šećera
Pitate li se kako izgleda podjela vina prema sadržaju šećera za vas u nastavku donosimo jedan mali vodič o tome

Osnovna podjela vina prema sadržaju šećera izgleda ovako:  suha, polusuha, poluslatka i slatka vina. Prema boji dijelimo ih na bijela, ružičasta i crna.  Vino prema Zakonu o vinu jest poljoprivredni prehrambeni proizvod. Još preciznija podjela vina prema sadržaju šećer izgleda ovako: - po sadržaju neprevrelog šećera mirna vina se dijele na: suha, polusuha, poluslatka i slatka, dok se pjenušava, biser i gazirana vina dijele na: vrlo suha, suha, polusuha, poluslatka i slatka. Tu je i podjela bijelih vina iz aromatičnih sorata koja se prema sadržaju šećera dijele: - suha (sadrže od 0 do 4g/l š.)  - polusuha (sadrže od 4 do 12g/l š.)  - poluslatka (sadrže od 12 do 50g/l š.)  - slatka (sadrže više od 50g/l š.)  Podjela vina ružice iz nearomatičnih sorata prema sadržaju šećera: - suhe (sadrže od 0 do 4g/l š.)  - polusuhe (sadrže od 4 do 12g/l š.)  - poluslatke (sadrže od 12 do 50g/l š.)  - slatke (sadrže više od 50g/l š.)  Podjela crnih vina iz nearomatičnih sorata prema sadržaju šećera: - suha (sadrže od 0 do 4g/l š.)  - ostala crna (sadrže više od 4g/l š.)  Podjela za crna vina iz aromatičnih sorata prema sadržaju šećera je: - suha (sadrže od 0 do 4g/l š.)  - ostala crna (sadrže više od 4g/l š.) 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx