Znaš li sve o svojim omiljenim serijama?

Ovo sigurno nisi znala: Zanimljivosti iz omiljenih serija 90-ih

Zanimljivosti iz najpopularnijih serija iz devedesetih čije smo likove i priče obožavali

pexels-sam-lion-6001389.jpg
Foto: Pexels

Ah te kultne serije iz 90-ih, tko ih ne bi pamtio? Pogledale smo te epizode bezbroj puta i čini nam se kao da već sve scene znamo napamet. Tko bi zaboravio Prijatelje, Punu kuću ili pak Dawson's Creek? Sve su to serije koje smo obožavale i čiji su nas likovi i njihove dogodovštine iz dana u dan zabavljali, a i danas im se s radošću vraćamo.

Image
Oni su nas uvjerili da se za pravu ljubav uvijek vrijedi boriti

Najslađi i najdraži ljubavni parovi iz kultnih serija

Možda si mislila da znaš baš sve o svojim omiljenim serijama iz devedesetih, no postoje i neke manje poznate činjenice za koje sigurno nisi čula. Neke od najzanimljivijih donosimo u nastavku.

Svi vole Raymonda

Ruska adaptacije ove serije, 'The Voronins', u Rusiji je postala jedna od najgledanijih humorističnih serija, a čak je i nadmašila originalnu verziju po broju snimljenih epizoda. Lokalne verzije serije pojavile su se i u Egiptu, Izraelu, Poljskoj, Češkoj i Nizozemskoj.

Dawson's Creek

Popularni glazbeni hit 'I Don't Want to Wait' Paule Cole nije bio prvu izbor za tematsku pjesmu ove nezaboravne tinejdžerske serije koja je proslavila glumicu Katie Holmes. Redatelji su prvo htjeli koristiti 'Hand in My Pocket' popularne pjevačice Alanis Morrisette, no nisu uspjeli otkupiti autorska prava za korištenje te pjesme.

Puna kuća

Mary-Kate i Ashley Olsen utjelovile su ulogu male simpatične Michelle iz kultne obiteljske serije, a bile su odabrane zato jer su prošle audiciju za ulogu bez plakanja. Ipak, kako su otkrili autori, kasnije su tijekom snimanja to nadoknadile i često su plakale.

Buffy, ubojica vampira

Sarah Michelle Gellar utjelovila je djevojku koja je ubijala vampire, a prije nego je dobila ulogu, redatelji su za tu ulogu razmatrali i druge glumice, poput Katie Holmes te Selme Blair. Ryan Reynolds trebao je glumiti Xandera, no odbio je ponuđenu priliku.

Prijatelji

Prije nego su konačno odabrali naslov jedne od najpopularnijih humorističnih serija, redatelji su na umu imali i brojne druge naslove. U igri su bilo Insomnia Cafe, Friends Like Us, Six of One i Across the Hall. Na kraju su se ipak odlučili za vrlo jednostavan, a upečatljiv naslov – Friends.

Beverly Hills 90210

Glumac Luke Perry nije trebao biti dio ekipe glavnih likova. Naime, kako je kasnije otkriveno, njegov lik Dylan trebao se pojaviti samo u nekoliko epizoda, no kreator serije Aaron Spelling odlučio ga je zadržati i dodijeliti mu jednu od glavnih uloga u ovoj kultnoj seriji.

Seinfeld

Koncept popularne humoristične serije zapravo je nastao posve slučajno, kada su Jerry Seinfeld i Larry David razgovarali o proizvodima u dućanu. Shvatili su da bi to bila dobra ideja za seriju ili film jer ništa takvo dotad nisu vidjeli, a sve ostalo zapravo je povijest.

Dosjei X

Lik agentice Dane Scully, koju je glumila Gillian Anderson, zapravo je inspiriran likom Clarice Starling (Jodie Foster) iz kultnog horor filma 'Kad jaganjci utihnu'. Kako bi odao počast tom liku, autor serije Chris Carter odlučio je da glavna glumica mora imati crvenu kosu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.