Oh da!

Ovo ne želiš propustiti: Ovog tjedna u Zagrebu posjeti Gin Park

Ususret Svjetskom danu gina, traje Gin Park, ponuda i menu pića i hrane osmišljen na temelju karakteristika i sastojaka poznatih ginova

Gin Park  (23).jpg
Foto: Matej Grgić

Nakon što je osvojio brojne posjetitelje sjajnom chef's ponudom, novo hit mjesto u gradu, Rougemarin Park, od ovog tjedna donosi sasvim novi menu i nove poslastice za sve ljubitelje vrhunskog gina. Izuzetno aromatično piće, koje se na početku koristilo kao lijek i prodavalo u ljekarnama, danas je jedno od najpopularnijih pića u kombinaciji s osvježavajućim tonicima i brojnim začinima..

Image
Foto: Matej Grgić

Kako su osnova gina borovice uz dodatak začina, tako će svi posjetitelji moći uživati u ginovima koji se razlikuju po okusima, aromama i začinima, a prezentirat će ih vrhunski gin znalci poput Marka Benkovića, koji svojim kreativnim recepturama stvaraju pića potpuno novih i osvježavajućih okusa. Uobičajeno se gin pije u kombinaciji s tonicima i začinima što ostavlja nebrojene kreativne mogućnosti, a chef Marin Medak je osmislio posebnu ponudu specijaliteta koji se odlično slažu s brojnim kombinacijama gina. U priči o ginu začini igraju posebnu ulogu, a ako ste se ikad pitali koji specijaliteti idu uz ovo aromatično piće, čeka vas ponuda kreirana posebno za ovu prigodu: juneći šiš posipan s mješavinom začina koju čine sjemenke korijandera, borovice, chili i limunska korica, serviran na salati od bulgura, krastavaca i rajčice. Pulled pork također dolazi u novom izdanju začinjen s koricom limete, kardamom, zrnom komorača, kajenskim paprom i sjemenkama korijandera, a sjajan snack uz omiljeni gin je samosa punjena junetinom s mrkvom, đumbirom, limunskom travom, pinjolima i curryjem s umakom od kikirikija i miso paste.

Image
Foto: Matej Grgić

U Gin Parku, sve do 10. lipnja, slavit će se okusi, arome i kombinacije omiljenog ljetnog pića, a u ponudi će biti i posebni kokteli na bazi gina. U atmosferi prekrasnog parka, uređenog za uživanje u dugim toplim danima i večerima na otvorenom, bit će ovo pravi proljetni festival okusa.

Image
Foto: Matej Grgić

Uz gostovanja chefova i barmena koji će se pobrinuti za odličnu hranu i pića, za zabavu u Rougemarin parku zaduženi su brojni gostujući DJ-i koji će svojim nastupima podići atmosferu. Za one koje zanima obiteljska zabava, vikendima se u parku organiziraju radionice za djecu, a Park ima i brojne zone prikladne za dječju igru te kućne ljubimce. U debelom hladu zelenih krošnji ovog ljeta u raznim programima uživat će brojni posjetitelji koji žele iskusiti najbolje od eatertainment ponude u gradu. Radno vrijeme je od 15 do 23 sata radnim danima te subotom od 11 do 23, a nedjeljom od 11 do 20 sati.

Image
Foto: Matej Grgić