Ovo je pet idealnih kućnih ljubimaca

Ako već nemaš kućnog ljubimca, sigurno si razmišljala o tome da usvojiš nekog od ovih slatkica

Ovo je pet idealnih kućnih ljubimaca

Postoje neki kućni ljubimci koji su idealni odabir ako imaš obitelj i djecu koja zaista žude za nekim krznenim prijateljem. Kućni ljubimci su idealan odabir za potpuniji život, oni jačaju naš imunitet i hrane nas neopisivom ljubavlju, liječe usamljenost i pomažu u poboljšanju naše komunikacije.


PAS

Pas je pomalo klasičan i očekivani odabir kućnog ljubimca, ali je definitivno i vrlo posebna životinja koja će te puno toga naučiti. Idealan je kućni ljubimac jer je nevjerojatna komunikacija i ljubav kojom neprestano obasipa svoje vlasnike, kao i zaštita koju im želi darovati. S druge strane, pas je i vrlo zahtjevan ljubimac jer potpuno ovisi o tebi. Moraš imati na umu da on ima puno potreba koje svakodnevno moraju biti zadovoljene, poput šetnje, igre, češljanja, kupanja, odlaska psećem frizeru i slučno.


MAČKA

Mačke su slatke i vrlo pametne i pronicljive. Njima nije bitno hoćeš li s njom provoditi vrijeme, ali im je važno imati svoj vlastiti kutak u kući ili stanu. Mačke ne treba dresirati i neprestano obasipati pažnjom kao pse, stoga ako si više takav tip i to ti je važno, mačka je savršen odabir za tebe.


KANARINAC

U slučaju da nisi tip niti za mačku, niti za psa, mogla bi te zanimati ideja da nabaviš kanarinca. Ptice su vrlo zanimljivi i neobični kućni ljubimci koji nisu prljavi i naporni, vrlo su inteligentne, ne treba ti mnogo financijskih izdataka za njih i ne zahtijevaju toliko brige i pažnje kao pas i mačka. Žive dugo i ne treba im mnogo prostora.


HRČAK

Hrčak je još jedan simpatičan kućni ljubimac koji je vrlo zahvalan jer danju uglavnom spava. Minus kod hrčaka je što žive samo oko tri godine što može biti pogubno za tvoje emocije ili emocije tvoje djece kada se vežete za tu životinju. Razigran i sladak, hrčak ima veliku prednost, a to je da je vrlo čista životinja koja ne ostavlja nikakve neugodne mirise u tvom prostoru. Dovoljno je da mu počistiš kavez svakih nekoliko dana i da mu staviš neku igraonicu poput koluta koji će mu omogućiti kretanje za kojim žudi. Vrlo su spretni i umiljati.


RIBE

Akvarij s ribama je zanimljiv i neobičan jer ti omogućuje da izbliza upoznaš navike riba i njihov podvodni svijet. Imaju vrlo smirujuć efekt na ljude, stoga ako se baviš nekim zanimanjem koje je vrlo stresno i nemaš previše vremena za brigu o životinjama, ovo je sjajan odabir kućnog ljubimca za tebe. Kod njih je važno pripaziti na temperaturu vode, grijače i adekvatnu rasvjetu. Neke vrste ribica zahtijevat će i posebnu atmosferu poput podvodnog bilja, kamenčića i slično.