Najbolji savjeti za pranje staklenih stijena

Pravilno pranje staklenih stijena - najbolji savjeti koji će vam olakšati ovaj posao

Najbolji savjeti za pranje staklenih stijena

Kako izgleda pranje staklenih stijena? Naporno? No, ne mora tako i biti u stvarnosti ako poslušate ovih nekoliko savjeta koje donosimo u nastavku

ImageNajgori su bijeli tragovi i mrlje koji ostaju nakon pranja i nisu nimalo lijep prizor. Posebno kada ih ugledamo nakon obavljenog posla i kad nam se učinilo da sve već dovoljno sjaji.

Da biste izbjegli takve i slične neugodnosti prilikom pranja staklenih stijena koristite destiliranu umjesto obične vode.
To je prvi savjet koji će vam biti od velike koristi.

Voda da je u većini naših gradova jako tvrda jer sadrži velike količine kamenca i minerala, a upravo su oni odgovorni za takve bijele tragove nakon čišćenja. Stoga je destilirana voda je bolji izbor od obične vode za pranje staklenih stijena.

Drugi savjet koji treba zapamtiti je da prije nego upotrijebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite spužvicom namočenom u destiliranu vodu, a umjesto sredstva za pranje upotrijebite alkoholni ocat.

Napunite bočicu s raspršivačem alkoholnim octom i vodom u omjeru 1:1 i njime poprskajte prozore pa prebrišite, a ako su jako prljavi ovaj postupak ponovite još jednom.


Treći savjet s kojim ćete staviti točku na i kada je pranje staklenih stijena u pitanju je čime ih obrisati.
Nekada se koristio novinski papir i bio je najbolji za odrađivanje tog posla, no danas se taj dio puno lakše odrađuje uz pomoć čarobne krpice. 
Ova krpa je napravljena od mikro vlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu.