NE PROPUSTITE

Najbolji mladi slastičari se natječu u pripremi blagdanskih slastica

Izazov je stavljen pred osam odabranih učenika Ugostiteljske škole smjer slastičarstvo, koji su sudjelovali u natjecanju u pripremi blagdanskih slastica. Sponzor natjecanja je već tradicionalno kompanija Zvijezda koja nastavlja suradnju s Ugostiteljskim učilištem Zagreb

DSC02914.jpg

Kako motivirati srednjoškolce na profesionalni razvoj? Potaknite ih da pokažu što znaju! Kroz takve izazove mladi naraštaji imaju priliku pokazati da razmišljaju izvan okvira, te da u sebi imaju mnogo kreativnosti i inspiracije koju žele podijeliti sa svijetom. U ovom slučaju, izazov je stavljen pred osam odabranih učenika Ugostiteljske škole smjer slastičarstvo, koji su sudjelovali u natjecanju u pripremi blagdanskih slastica. Sponzor natjecanja je već tradicionalno kompanija Zvijezda koja nastavlja suradnju s Ugostiteljskim učilištem Zagreb – najstarijom i najvećom zagrebačkom srednjom školom u kojoj mladi peku zanat slastičarstva.

Natjecanje u pripremi blagdanskih slastica organizirano je na razini kako i dolikuje, pa je stručni žiri sastavljen od bivših natjecatelja popularnog RTL-ovog kulinarskog šoua „3, 2, 1 Kuhaj!“ Juan Francisco Sanchez Garcia i Ante Batinić te vrhunske slastičarke Ive Erić, pokretačice slatkog brenda Šlag na kraju. Učenici natjecatelji imali su ukupno dva sata u kojima su trebali pripremiti slastice po vlastitom odabiru kojima će zadiviti stručni žiri. Uz njih je bila naša poznata TV voditeljica Edita Misirić Vrkljan koja je cijelo vrijeme hrabrila i bodrila sve sudionike natjecanja.

Image

Naše slastičarske zvijezde u usponu u ovom su natjecanju bili Ana, Petra i Niko koji su se odlučili za pripremu tradicionalne delicije kao što su Frankopan torta (Niko) i Dunavski valovi (Petra i Ana). U natjecanju su sudjelovale i dvije Lane od kojih je jedna pripremila finu Red Velvet tortu, dok je druga oduševila žiri slasnom Snickers tortom. Natjecateljica Ana odlučila je očarati žiri svojim svitkom od voća, a njezine kolegice Leonarda i Anđela su pripremile Nougat tortu s lješnjacima i čokoladnim Brownies kolačićima.

Odabir najboljeg učenika odnosno kolača ili torte nije bilo nimalo lagan zadatak. No, jedan mora biti prvi, pa je najbolje ocijenjeni natjecatelj dobio vrijednu nagradu koju je osigurala Zvijezda , a svi ostali natjecatelji osvojili su utješne nagrade, ali i stekli nova znanja te motivaciju za nove slatke kreacije.

Image

Sponzor ovog uzbudljivog natjecanja je Zvijezda, najveći domaći proizvođač jestivih ulja i proizvođač Zvijezda Stolnog bez kojih je gotovo nemoguće zamisliti tradicionalnu pripremu blagdanskih slastica po receptima naših baka. Zvijezda proizvodi donose okus tradicije i blagdanskog ugođaja na naš stol, te podržavaju nove generacije slastičara čije vrijeme tek dolazi.

Cijelo natjecanje smo popratili kamerama pa uskoro donosimo uzbudljivi video s atmosferom, pripremom i ocjenjivanjem blagdanskih slastica. Samo na portalu Žena.hr i platformi RTL Play.

akomoguja #možešiti