Danas je tvoj dan

'Ona koja je mudra': Sretan imendan svim Sonjama!

O njima su pisane pjesme, a svojom su mudrošću očarale sve oko sebe - danas je dan Sonja

Imendan Sonja

Na današnji dan slavimo sve žene u našem životu koje nose ime Sonja. Već znamo da su Sonje u našem životu vrlo posebne, no jesi li znala zašto?

Image

Savršen poklon za imendan

Sonja je ruska varijanta imena Sofija koje je grčkog porijekla. Na grčkom jeziku sophia znači 'mudrost i razboritost' pa bi tako ime Sonja mogli prevesti kao 'ona koja je mudra'. S mudrošću koju nose imenom dolazi i određena doza misterije koja proizlazi iz njihove suzdržane prirode. Sonja je tiha i povučena, no to ne znači da je nevidljiva u društvu.

Upravo svojom dobro promišljenom i odmjerenom naravi donijet će najbolje odluke koje će joj pomoći da uspije u životu, ali i da bude omiljena prijateljica onima oko sebe. Ne zanimaju ih materijalne stvari nego duhovna vrijednost, pogotovo kod odabira partnera. Zato nisu lako zaljubljive, no jednom kada pronađu partnera kojem mogu vjerovati prepustit će mu se u potpunosti.

Ime Sonja popularno je u Hrvatskoj, ali i u drugim dijelovima svijeta. Najviše djevojčica s imenom Sonja u Hrvatskoj je rođeno 1947. godine, a danas najveći postotak žena s ovim posebnim imenom živi u Zagrebu - njih čak više od tisuću. Najpopularnije je bilo u periodu između 1938. i 1948. godine, a rado ga koriste i današnje mlade majke.

O Sonjama su napisane i neke prekrasne pjesme, primjerice ITD band - Sonja, Indexi - Pozdravi Sonju, Predrag Gojković Cune - Sonja i Legende - Sonja, a nose ga i mnoge slavne dame poput Sonje Kovač, Sonje Tremont Morgan i Kraljice Sonje od Norveške.

Danas se svakako sjeti posebne Sonje u tvom životu te ju iznenadi buketom cvijeća ili nekom drugom lijepom gestom kako bi znala koliko joj značiš.