Korisni savjeti kako koristiti klimu u stanu

Naučite kako koristiti klimu u stanu i olakšajte si život tijekom ljetnih mjeseci

Korisni savjeti kako koristiti klimu u stanu

Ako tek kupujete klima uređaj, sigurno ste se zapitali kako koristiti klimu u stanu. Klima olakšava život tijekom ljetnih mjeseci zbog sposobnosti efikasnog rashlađivanja prostora, no korisna je i u zimskim mjesecima kada može zagrijati prostor. Iako svaka klima djeluje više-manje na isti način, vi možete naučiti nekoliko trikova kako koristiti klimu u stanu i pritom izvući maksimum od onoga što vam klima može pružiti. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Kako koristiti klimu u stanu?
Prije paljenja klima uređaja zatvorite prozore i vanjska vrata kako toplina ili hladnoća izvana ne bi ulazile u stan. Na taj način klima može nesmetano djelovati unutar zidova i najbrže će ohladiti ili zagrijati  prostor ako nema izravnog doticaja s vanjskim zrakom. 

Kada koristite klimu, imajte na umu da održavate željenu temperaturu koja ne bi trebala biti veća od 7 stupnjeva u odnosu na vanjski zrak. Također, zapamtite da nije dobro naglo izlaziti iz rashlađenog prostora jer tijelo doživljava blagi šok. Također, pretjerano korištenje klime isušuje zrak i nepovoljno djeluje na tijelo, pa pokušajte minimalizirati njezino prekomjerno korištenje.