

Kod higijenskog pranja ruku preporučuje se upotreba 5 ml tekućeg sapuna uz trajanje postupka pranja od jedne minute. Zatim se provodi higijenska dezinfekcija ruku, koja se sastoji od utrljavanja 3 ml (“puna šaka”) dezinficijensa u trajanju od 30 sekundi.
aldehidi, kao što su formaldehidi, glutaraldehidi, glioksal koji se koriste za nanošenje na radne površine, instrumente i pribor,
alkoholi, kao što su etanol, n-propanol, izopropanol, koriste se za ruke i radne površine.
Postoje preventivne, tekuće i završne dezinfekcije:
profilaktički - provodi se stalno, bez obzira na epidemijsku situaciju: pranje ruku, okolnih predmeta upotrebom deterdženata i sredstava za čišćenje koja sadrže antibakterijske aditive.
struja - provodi se na krevetu bolesnika, u medicinskim izolatorima, u ustanovama za liječenje kako bi se spriječilo širenje zaraznih bolesti izvan granica ognjišta.
finale - provodi se nakon izolacije, hospitalizacije, oporavka ili smrti pacijenta kako bi se oslobodio epidemijski fokus od patogena koji su raspršili nezdravi.
Toplinska: para i zrak (suha toplina).
Kemikalija: plin ili kemijske smjese (sterilanti)
Sterilizacija zračenjem - koristi se u industrijskoj verziji
Metoda membranskih filtara koristi se za dobivanje male količine sterilnih smjesa, čija se kvaliteta može dramatično pogoršati pod djelovanjem drugih metoda sterilizacije (bakteriofag, selektivni hranjivi mediji, lijekovi)


Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi

Najpoželjniji modeli topova koje ćemo ovog ljeta nositi uz traperice i kratke hlače
