Knjiga tjedna: Genijalna rekonstrukcija nestanka kraljice krimića Agathe Christie

Fascinantna, sjajno napisana i iznimno maštovita književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića, roman koji je osvojio čitatelje diljem svijeta. Naša knjiga tjedna je 'Afera Crhistie" koju je napisala Nina de Gramont

afera1.jpg

Godine 1926. Agatha Christie nestala je na jedanaest dana. Jedina sam osoba koja zna što se krije iza njezina nestanka. Nisam Hercule Poirot. Ja sam ljubavnica njezina muža.

Sredinom dvadesetih godina 20. stoljeća Agatha Christie spisateljica je koja svakim danom postaje sve uspješnija i slavnija, majka i supruga. Živi u svijetu glamuroznih zabava i opuštajućih vikenda na bogataškim imanjima. Nan O’Dea miljama je udaljena od tog svijeta, no ipak uspijeva ući u njega postavši sastavni dio života bračnog para Christie. Ubrzo postaje i ljubavnica Agathina supruga Archieja, odlučna u namjeri da ostvari svoj cilj i ozakoni njihovu vezu. Pomno je osmislila svaki korak. No taj plan nije začet kad je upoznala Christiejeve, već puno prije i motiviran je činom nezamislive okrutnosti koji joj je zauvijek promijenio život.

Image
Budi brza

Darujemo knjigu 'Afera Christie' Nine de Gramont

Afera Christie izniman je roman američke spisateljice Nine de Gramont, bestseler koji se prevodi na više od dvadeset jezika. Djelo u kojem se pričom o čuvenom slučaju nestanka jedne od najpoznatijih autorica svijeta istražuju pitanja zbog čega smo spremni ubiti, što činimo u ime ljubavi i kakav se zločin nikad ne može oprostiti.

Nina de Gramont (poznata i pod pseudonimom Marina Gessner) američka je spisateljica i profesorica na Sveučilištu Sjeverne Karoline Wilmington. Autorica je više romana, a Afera Christie – jedan od najzapaženijih romana objavljenih na engleskom ove godine – donio joj je svjetsku slavu i iznimne pohvale kritike.

Iz kritika:

Vraški pametno.

Kirkus Reviews

Inteligentan psihološki triler. Slojevit, dovitljiv i povremeno jako potresan.

The Washington Post

Ubojstvo, laži, ljubav i otkrića… progutala sam ga u dahu.
Reese Witherspoon

Želiš li osvojiti upravo ovaj napeti roman zaviri u našu rubriku Darujemo.