Kako skinuti prsten?

Prošlo je puno vremena od kada ste pokušali skinuti prsten? Možda ste probali prsten koji vam se učinio taman za vaš prst kada ste stavljali, ali sada ga teško skidate? Ne paničarite niti žurite sa presijecanjem prstena.

Kako skinuti prsten?

Postoji par jednostavnih savjeta kako možete na siguran način ukloniti zaglavljeni prsten s ruke.

Kako skinuti zaglavljeni prsten – opća metoda
Postavite lagano kažiprst na zaglavljeni prsten, a palac ispod tog prstena, potom počnite lagano okretati prsten naprijed-nazad i polako ga povlačite s prsta.
Pazite da ne vučete prsten prejako.  Tako možete izazvati dodatni otok i otežati skidanje prstena s ruke.

Metoda sa sredstvom za podmazivanje
Koristite nešto za podmazivanje. Mnoštvo proizvoda za kućnu upotrebu koji nisu štetni za kožu mogu se koristiti za skidanje prstena u jednom komadu i s minimalnim oštećenjima na koži. Sredstva za čišćenje na bazi amonijaka su često najdjelotvornija. Ako vam je koža prsta ispucala ili imate posjekotinu, pažljivo birajte sredstvo za podmazivanje. U suprotnom, koristite bilo što od sredstava dolje navedenih i u velikim količinama ih namažite barem do zgloba prsta.

  • Vazelin
  • Sredstvo za čišćenje stakla 
  • Losion za njegu ruku
  • Šampon/balzam za kosu
  • Sprej koji se koristi u kulinarstvu, ulje za kuhanje ili mekani maslac
  • Svinjska mast
  • Sapun i voda
  • Ulje za bebe

Hladna voda
Umočite ruku u hladnu vodu. Jeste li primijetili da vam prstenje opuštenije stoji na ruci tijekom hladnih dana nego onih toplih? Stavite ruku u hladnu vodu, ali ne ledenu, i držite je u njoj nekoliko minuta. Držanje vode u hladnoj vodi ne bi trebao izazivati bolan ili neugodan osjećaj.

Metoda s koncem za zube
Provucite jedan dio konca za zube ispod prstena. Ako je neophodno, provucite konac ispod prstena pomoću igle.
Omotajte konac za zube oko vašeg prsta sve do zgloba. Dobro ga namotajte ali ne toliko jako da vas prst zaboli ili poplavi. Odmotajte konac ako ste ga previše stegli.

Odmotavajte konac za zube, počinjući od donjeg dijela prsta. Dok budete odmotavali konac od donjeg dijela prsta, vaš prsten će se pomjerati prema gore uz prst dok ne budete u mogućnosti da ga potpuno skinete.