Standardi muške ljepote

Ideal ljepote: Kako izgleda 'savršen' muškarac u različitim zemljama svijeta?

Mišićav i bradat ili pak visok i lijepog tena? Evo kakvi se muškarci smatraju najprivlačnijima u različitim zemljama svijeta

profimedia-0710217953.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kada govorimo o ljepoti, ne postoji savršena žena ni savršen muškarac. Ipak, definicija toga kako bi idealan muškarac trebao izgledati razlikuje se od zemlje do zemlje. Ono što se smatra lijepim na jednom kraju svijeta, na drugom možda neće biti i obrnuto, a kulturološke razlike u tome što ljudi točno smatraju objektivno lijepim mogle bi te iznenaditi.

Image
S bradom ili bez brade?

Što je frajer bez brade: Jesu li bradati muškarci privlačniji? Znanost kaže - da

Standard muške ljepote razlikuje se u mnogim zemljama diljem svijeta pa tako, dok je u nekim zemljama poželjno da muškarac bude muževan, mišićav i bradat, u drugim zemljama privlačni su muškarci koji njeguju nježan izgled, a odlaze čak i na tretmane za lice. A baš kao i žene, mnogi muškarci pokušavaju slijediti uobičajene trendove ljepote kako bi ih se smatralo privlačnijima.

Image

Od Ujedinjenog Kraljevstva do Južne Koreje, svaka zemlja svijeta ima neke svoje ideale ljepote kada su u pitanju muškarci, a u nastavku saznaj koji su to, na primjeru slavnih muškaraca iz svake spomenute zemlje.

Amerika i Kanada

Prema časopisu People, najatraktivniji muškarci u Sjedinjenim Američkim Državama u posljednje tri godine su glumci Paul Rudd, Michael B. Jordan i pjevač John Legend. Uobičajena definicija ljepote, kada su u pitanju muškarci u SAD-u i Kanadi, je mišićava građa i zlatna koža, ali i kada je muškarac malo jači. Ipak, u posljednjih nekoliko godina, osobito među mlađom generacijom, androgeni izgled postaje sve poželjniji.

Indija

Prema jednoj anketi, najatraktivniji muškarci u Indiji su glumci Shah Rukh Khan, Aamir Khan i Hrithik Roshan. Iako je Shah Rukh Khan zauzeo prvo mjesto, zapravo se otvorio rekavši da su ga u prošlosti nazivali "ružnim i nekonvencionalnim". Glavni standard ljepote u Indiji je svjetlija boja kože, koja se puno promovira na televiziji, a osim toga, indijski standardi prilično su bliski onim američkim - visok, mišićav muškarac s čistom kožom i puno kose.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Prema anketi iz 2021., najatraktivniji muškarac u Velikoj Britaniji je glumac Tom Hardy, a istraživanja iz 2022. pokazuju da glumac Richard Madden ima velike šanse za osvajanje te titule. Podaci istraživanja govore da je idealan tip muškarca za Britance atletske građe, smeđih očiju, kratke tamnosmeđe kose, s manjom bradom na licu. U stvari, utvrđeno je da su muškarci s bradom više od 60% privlačniji od muškaraca bez brade.

Filipini

Najprivlačniji muškarci na Filipinima su reper Josh Cullen Santos iz grupe SB19 i glumac Alden Richards. Standard ljepote na Filipinima nešto je drugačiji i umjesto da muškarci izgledaju "mačo", oni jako vode računa o svom izgledu i teže ljepšem izgledu, pa neki od njih čak odlaze u salone na njegu lica. Ostali standardi uključuju tamnu kosu, visinu od najmanje 175 centimetara, i izgled mestika (kombinacija američkih starosjedilaca i bijelaca, najčešće Portugalaca i Španjolaca).

Južna Koreja

Dok zapadne zemlje preferiraju atletski građene muškarce, Južna Koreja više voli mršava tijela androgenog izgleda, a ne previše mršava, debela ili mišićava kada su u pitanju muškarci. Muškarci moraju biti pomalo nježni, vitkih crta lica i svjetlije puti. Slavni muškarci u Južnoj Koreji također se ne libe šminkati se ili bojati kosu, glumci je boje u crno kako bi izgledali mlađe, a neki ju čak boje u "zabavne" boje, što se ne smatra revolucionarnim kao što bi bilo u SAD-u.

Meksiko

Meksikanci preferiraju više "macho" izgled muškaraca, što znači da su izrazito muževni, za razliku od Južne Koreje koja preferira androgeni izgled. Na listi najatraktivnijih muškaraca u Meksiku na prva dva mjesta našli su se glumci Diego Boneta i Ryan Guzman.

Njemačka

Prema istraživanju, žene iz Njemačke više vole da su njihovi muškarci viši, s crnom ili smeđom kratkom kosom. Najveći postotak ispitanica reklo je da bi voljele da njihov muškarac bude mišićav, ali su mršavi muškarci zauzeli drugo mjesto. A u Njemačkoj su nogometaš Marco Reus i glumac Thore Schölermann proglašeni najatraktivnijim muškarcima.

Italija

To što su muškarci pretjerano muževni nema veliku važnost u smislu njihove privlačnosti u Italiji. Zapravo, mnogi muškarci vole njegovati i oblikovati dlačice na tijelu, a Talijani ne bježe ni od nošenja boja koje se pretežito smatraju ženskima, poput ružičaste ili ljubičaste. Najprivlačnijim muškim zvijezdama smatraju se glumci Raoul Bova i Giulio Berruti.

Australija

Australski standardi muške ljepote usmjereni su na fizičku veličinu i mišićavost. I dok žene njihova tijela doživljavaju puno debljima i mišićavijima od idealnog, muškarci koji slijede standarde ljepote misle da su premršavi. Braća Hemsworth smatraju se jednim od ideala australske ljepote kada su u pitanju muškarci.

Nizozemska

Nizozemska se smatra zemljom koja ima najviše ljude na svijetu, s prosječnom visinom žene od oko 170 centimetara te oko 183 centimetara za muškarce. Nizozemke traže partnera koji je viši od njih, a najatraktivnijim Nizozemcima proglašeni su TV voditelj Arie Boomsma i glumac Michiel Huisman. Njihove visine odgovaraju i standardu ljepote - Boomsma je visok oko 198 cm, dok je Peelen visok oko 185 cm. Oba muškarca su također mišićavi i nose bradu.