Čestitaj svojoj Ireni!

Mirna i spokojna 'božica mira': Sretan imendan svim Irenama!

Za žene koje nose ime Irena kažu da donose sreću, blage su i lijepe, a 20. listopada slavimo baš njihov dan

Imendan Irena - kakve su žene s tim imenom?

Ime Irena potječe od grčkog Eirēnē, što je izvedenica od eirēnē (mir). Ime je u grčkoj mitologiji nosila božica mira i proljeća, kći Zeusa i Themis - Eirene. U doslovnom prijevodu ime Irena znači mirna i spokojna. Prema ostalim tumačenjima, ime potječe iz grčkih riječi ‘dobrota’, ‘sreća’, ‘blaženstvo' . Drevni Atenjani nazivali su božicu Irenu najvećim blagoslovom čovječanstva i neprijateljem žalosti.

Irene su uredne i točne, poštene i vrijedne. One su idealne prijateljice jer ću uvijek ići korak dalje za ljude koje vole i cijene. Imaju dobro pamćenje i sjećaju se malih detalja koji drugima nedostaju.

Kada su nesretne ili uznemirene, 'ukopat' će se u svoj posao dok se ne osjećaju bolje. Uvijek rješavaju svoje dugove. Ako vam išta duguju, nikada neće biti na miru dok to ne vrate. Njihovi postupci govore više od riječi.

Analiza imena Irena

I - suosjećajna si osoba koja stvari osjeća duboko

R - uvijek ste bila neodlučna i bit ćete u budućnosti. Oklijevanje je dio tvog života

E - možeš biti i tužna i sretna u isto vrijeme

N - vidiš stvari puno prije nego što se dogode

A - ambiciozna si i slobodoumnih stavova

Iako si iskrena i odgovorna, jedna od tvojih slabosti je nedostatak samopouzdanja i inicijative, zbog čega odlažeš stvari i izbjegavaš probleme. Ime Irena učinilo te ozbiljnijom, odgovornom i stabilnom.

Uspješna si na bilo kojoj poziciji koja se bavi javnošću jer imaš diplomatski i taktičan način ophođenja i šarmantna si te se uz tebe ljudi lako opuštaju. Iako imate dobru poslovnu prosudbu, nisi agresivna u poslu jer ne voliš stvarati probleme.

Voliš sigurnost doma i obitelji, voliš djecu i kao majka si poštena i topla.

Svim našim Irenama želimo sretan imendan!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.