Uz samo malo mašte i truda

Jedinstvene uspomene: Šest ideja za božićne darove koje možeš sama izraditi

Božićni darovi ne moraju biti jako skupi, uz malo mašte i truda mogu biti pravo iznenađenje za obitelj i prijatelje

clint-patterson-OF-jMfST9UQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ne znamo u kojem dijelu božićnih blagdana najviše uživaš, ali naš omiljeni dio je kupovanje i pripremanje savršenih božićnih darova za drage ljude. Ponekad je teško pronaći najbolji dar koji će ih razveseliti, a opet biti koristan.

Image
Darovi za nju

Do 200 kuna: Ideje za božićne darove za mamu, sestru ili prijateljicu

Stoga smo ove godine odlučile pronaći dobre ideje za drugačije darove. Malo mašte, malo truda i prekrasni i jedinstceni božićni darovibit će spremni. Možda poput nas imaš prijateljice koje uživaju u wellnessu ili članove obitelji koje vole oko sebe imati obiteljske fotografije. Za svakoga smo pronašle ponešto. Možda će ti sljedeće ideje pomoći i da smisliš nešto potpuno drugačije, a opet nešto što će zauvijek ostati uspomena na lijepa blagdanska druženja.

Bilježnica s omiljenim receptima

Obožavaš kuhati, a svi oko tebe uživaju u jelima i kolačima koje pripremaš. No opet ne znaš što ćeš pokloniti prijateljici ili sestrični koje su tek počele uživati u kulinarstvu. Možeš im prenijeti svoje omiljene recepte ili one koje najčešće hvale u tvojoj kuhinji. Rukom napiši ili isprintaj svoje recepte, a zatim uredi bilježnicu s njima. Dodaj fotografije, možda dok ste uživale u hrani, uz recepte ili neke citate koje obožavate. A nakon takvog poklona sigurno će se veseliti kuhanju i nekim novim receptima koje će upisati u bilježnicu.

Image
Foto: Unsplash

Domaće ulje za kupku

Dragoj osobi uvijek možeš pokloniti opuštanje, ali na malo drugačiji način. Napravi ulje za kupku nekome tko obožava provoditi vrijeme u svojoj kupaonici. Evo jednog vrlo jednostavnog recepta:

  • jedna šalica Epsomove soli (gorka sol za vanjsku upotrebu)
  • ½ šalice suhog cvijeća poput ruže ili lavande
  • nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja

Sve pomiješati i staviti u lijepu staklenku, dodati mašnicu i možda smisliti neko novo ime. Jednostavan i vrlo opuštajući poklon za dragu osobu.

Image
Foto: Unsplash

Domaći piling za tijelo

Još jedan poklon koji je vrlo osoban, a opet ne treba puno vremena za pripremu. Samo je važno da žena kojoj ovo poklanjaš uživa u njegovanju i opuštanju. Pripremi svojoj prijateljici piling za tijelo. Bit će ti potrebno:

  • ¼ šalice šećera
  • 1 šalica kokosovog ulja
  • nekoliko kapi eteričnog ulja

Pomiješaj sve sastojke u lijepu stakenu posudu s poklopcem. Stavi ukrase na nju i imaš divan poklon za dragu osobu.

Image
Foto: Unsplash

Personalizirani otirač

Ako su se tebi dragi ljudi nedavno preselili ili kupili prvi stan pokloni im personalizirani otirač za ove blagdane. Počni s običnim otiračem i dodaj njihove inicijale, zabavnu izreku ili sliku pomoću šablone i boje koji se mogu pronaći u hobby dućanima.

Image
Foto: Unsplash

Omiljene fotografije na ploči

Ova ploča je vrlo jednostavna za napraviti, a može se složiti na vrlo jednostavan način. Dovoljno je imati drvenu ili neku sličnu ploču, a na ploču se stavi špaga u nekoliko redova i dodaju fotografije. Pričvrste se na špagu uz pomoć malih kvačica. Jednostavan podsjetnik na lijepe uspomene.

Image
Foto: Unsplash

Personalizirani ručnik

Svatko u svom domu ima igle i konac, a oni su dovoljni za izradu lijepog božićnog poklona. Svojoj obitelji ili bliskoj prijateljici možeš pokloniti nekoliko ručnika (manjih ili većih), a prije toga na njih izvezi inicijale ili neku posebnu riječ/rečenicu. Ovo se također može primijeniti na kuhinjske krpe, ako imaš nekoga tko obožava kuhati onda njegov pribor za kuhanje može postati personaliziran. Jednostavno, ali vrlo posebno!

Image