Uz samo malo mašte i truda

Jedinstvene uspomene: Šest ideja za božićne darove koje možeš sama izraditi

Božićni darovi ne moraju biti jako skupi, uz malo mašte i truda mogu biti pravo iznenađenje za obitelj i prijatelje

clint-patterson-OF-jMfST9UQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ne znamo u kojem dijelu božićnih blagdana najviše uživaš, ali naš omiljeni dio je kupovanje i pripremanje savršenih božićnih darova za drage ljude. Ponekad je teško pronaći najbolji dar koji će ih razveseliti, a opet biti koristan.

Image
Darovi za nju

Do 200 kuna: Ideje za božićne darove za mamu, sestru ili prijateljicu

Stoga smo ove godine odlučile pronaći dobre ideje za drugačije darove. Malo mašte, malo truda i prekrasni i jedinstceni božićni darovibit će spremni. Možda poput nas imaš prijateljice koje uživaju u wellnessu ili članove obitelji koje vole oko sebe imati obiteljske fotografije. Za svakoga smo pronašle ponešto. Možda će ti sljedeće ideje pomoći i da smisliš nešto potpuno drugačije, a opet nešto što će zauvijek ostati uspomena na lijepa blagdanska druženja.

Bilježnica s omiljenim receptima

Obožavaš kuhati, a svi oko tebe uživaju u jelima i kolačima koje pripremaš. No opet ne znaš što ćeš pokloniti prijateljici ili sestrični koje su tek počele uživati u kulinarstvu. Možeš im prenijeti svoje omiljene recepte ili one koje najčešće hvale u tvojoj kuhinji. Rukom napiši ili isprintaj svoje recepte, a zatim uredi bilježnicu s njima. Dodaj fotografije, možda dok ste uživale u hrani, uz recepte ili neke citate koje obožavate. A nakon takvog poklona sigurno će se veseliti kuhanju i nekim novim receptima koje će upisati u bilježnicu.

shimmer fallback

Domaće ulje za kupku

Dragoj osobi uvijek možeš pokloniti opuštanje, ali na malo drugačiji način. Napravi ulje za kupku nekome tko obožava provoditi vrijeme u svojoj kupaonici. Evo jednog vrlo jednostavnog recepta:

  • jedna šalica Epsomove soli (gorka sol za vanjsku upotrebu)
  • ½ šalice suhog cvijeća poput ruže ili lavande
  • nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja

Sve pomiješati i staviti u lijepu staklenku, dodati mašnicu i možda smisliti neko novo ime. Jednostavan i vrlo opuštajući poklon za dragu osobu.

shimmer fallback

Domaći piling za tijelo

Još jedan poklon koji je vrlo osoban, a opet ne treba puno vremena za pripremu. Samo je važno da žena kojoj ovo poklanjaš uživa u njegovanju i opuštanju. Pripremi svojoj prijateljici piling za tijelo. Bit će ti potrebno:

  • ¼ šalice šećera
  • 1 šalica kokosovog ulja
  • nekoliko kapi eteričnog ulja

Pomiješaj sve sastojke u lijepu stakenu posudu s poklopcem. Stavi ukrase na nju i imaš divan poklon za dragu osobu.

shimmer fallback

Personalizirani otirač

Ako su se tebi dragi ljudi nedavno preselili ili kupili prvi stan pokloni im personalizirani otirač za ove blagdane. Počni s običnim otiračem i dodaj njihove inicijale, zabavnu izreku ili sliku pomoću šablone i boje koji se mogu pronaći u hobby dućanima.

shimmer fallback

Omiljene fotografije na ploči

Ova ploča je vrlo jednostavna za napraviti, a može se složiti na vrlo jednostavan način. Dovoljno je imati drvenu ili neku sličnu ploču, a na ploču se stavi špaga u nekoliko redova i dodaju fotografije. Pričvrste se na špagu uz pomoć malih kvačica. Jednostavan podsjetnik na lijepe uspomene.

shimmer fallback

Personalizirani ručnik

Svatko u svom domu ima igle i konac, a oni su dovoljni za izradu lijepog božićnog poklona. Svojoj obitelji ili bliskoj prijateljici možeš pokloniti nekoliko ručnika (manjih ili većih), a prije toga na njih izvezi inicijale ili neku posebnu riječ/rečenicu. Ovo se također može primijeniti na kuhinjske krpe, ako imaš nekoga tko obožava kuhati onda njegov pribor za kuhanje može postati personaliziran. Jednostavno, ali vrlo posebno!

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.