Ideje kako možete iskoristiti stari biskvit

Ako i niste stručnjak u pečenju slastica sigurno često radite kolač ili tortu za koje pečete biskvit, ali zato kao osoba koja možda nema dovoljno iskustva u slastičarstvu, nemate ideju kako iskoristiti stari biskvit

Ideje kako možete iskoristiti stari biskvit

U nastavku donosimo nekoliko ideja kako iskoristiti stari biskvit i njime razveseliti i goste i ukućane kao s najboljom poslasticom. Napravite torticu od ostataka biskvita i kreme tako što ćete stari biskvit smrviti, navlažiti i utisnuti u kalup pa prekriti kremom, Krema može također biti od ostataka ili pak smiješajte neku na brzaka po vlastitom ukusu.

ImageOd sastojaka koje dodajete može tu biti sve što vam padne na pamet, a onda smjesu prelijte kakaom, prekrijte folijom i ostavite da malo odleži u hladnjaku.

Desert će biti kao da ste ga namjerno pripremili a ne kao ideja kako iskoristiti stari biskvit.

Ako ne znate kako iskoristiti stari biskvit a ne želite bacati ništa što se može iskoristiti, napravite kuglice od ostataka materijala za kolače - krema, biskvita...

Od onoga što vam je ostalo nakon pripreme i dekoracije kolača, uz dodatak ruma možete dobiti još jednu vrstu - rum kuglice. Radi se o finoj poslastici koja se ne peče, a oduševit će sve.

Dodatno oduševljene ua sve ukućane i goste, a posebno one najmlađe, bit će kuglice ako ih stavite na drvene štapiće ili tanke slamke. Tako ćete dobiti megapopularni deset - cake pops. 

I za kraj ostavili smo najbolje i najjeftinije rješenje kako iskoristiti stari biskvit. Ubacite taj stari biskvit u blender s krem sirom i žlicom smeđeg šećera. Uz dodatak ruma i blendajte nakratko. Dobit ćete odličnu ukusnu ljepljivu masu od koje možete lako napraviti kuglice i uvaljati u sezam ili kakao prah i složiti u one papirnate košarice.