Često se dogodi da nam ostanu bjelanjci od pripreme drugih jela. Što s njima napraviti i kako ih iskoristiti?
Mnogi recepti za kolače i kreme, ali i slane umake te dresinge često traže samo žumanjke. Nakon njihova odvajanja, bjelanjci često završe u odvodu, ili čekaju svoju priliku kako iskoristiti bjelanjke
Izbjegnite bacanje i pripremite se na vrijeme
Već od jednog bjelanjka možete pripremiti fine sirne grickalice - sirne prutiće od 1 bjelanjka, 60 g ribanog sira (jačeg okusa), 60 g brašna, četvrt žličice soli, četvrt žličice papra i 40 g maslaca. Sve to pecite na 200 stupnjeva.
Mnogima, prva pomisao na to kako iskoristiti bjelanjke, su obično "puslice".
Možete napraviti i poznate kolače puslice. Možete ih probati pripremiti i već s jednim bjelanjkom i naravno, nemojte se obeshrabriti ako vam ne ispadnu savršenog oblika i teksture
Kulinarski savjeti - kako iskoristiti bjelanjke koji su vam ostali od pripreme drugih jela