KRENITE NA VRIJEME

Slatke muke? 5 najvećih grešaka kod planiranja vjenčanja

Eh, to planiranje svadbe! Treba odrediti datum, pronaći salu i još hrpu drugih stvari. To je slatko, no često i stresno stoga izdvajamo najčešće pogreške koje mladenci u žurbi čine...

eugenivy_now-1Bs2sZ9fD2Q-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Zaruke su slatke, no planiranje vjenčanja zna biti stresno. Znaju to svi koji su svadbu morali isplanirati u nekoliko mjeseci, kojima je bend najednom otkazao, a istini za volju, i traženje vjenčanice i savršenog odijela zahtijeva vrijeme. Zato su budući mladenci nekoliko mjeseci prije velikog dana jako u tome i jedva čekaju taj dan.

Image
Isplaniraj ga uz pomoć astrologije

Zvijezde predviđaju: Kako svaki horoskopski znak zamišlja vjenčanje iz snova

Naravno, u planiranju vjenčanja trebaju sudjelovati obje strane, tome treba prethoditi puno razgovora o željama. Na kraju, to treba biti lijepo životno razdoblje u kojem ćete se još bolje upoznati.

Image
Foto: Unsplash

Vjenčanje bi trebalo biti baš onakvo kakvo vi želite – bez obzira što misli okolina. Velika ili mala svadba, samo ručak ili pak i bend i DJ – odluka je na vama. U tom planiranju treba izbjeći nekoliko pogreška koje mladenci često čine. Portal Brides izdvojio je nekoliko najčešćih.

Ne planiranje budžeta

To je izuzetno važno u trenutku kada su cijene i sala, ali i drugih usluga dosta narasle. Ključni je korak planiranje jer biste u suprotnom mogli osjetiti debeli minus na računu. Također, treba postaviti prioritete i sve isplanirati u skladu s mogućnostima. Tek kad se raspitate o cijenama odredite budžet, krenite tražite adekvatnu dvoranu, fotografa, aranžera... Izvažite mogućnosti i raspitajte se. Odredite što vam je taj dan najvažnije i ne zamarajte se detaljima – zvuči patetično, ali taj dan je važno kako se osjećate. Stoga razmislite je li vam taj detalj zaista neophodan.

Prekasna rezervacija sale

Kako si ne bi pojavio stres, važno je čim prije rezervirati salu, fotografa... ma zapravo sve. Iako je vjenčanje moguće isplanirati u dva mjeseca, možda sala koju želite neće biti slobodna, a i dobri fotografi znaju biti zauzeti godinu unaprijed. To sve ovisi i o dijelu godine u kojem planirate vjenčanje. Zato krenite na vrijeme.

Image
Foto: Unsplash

Ne razmišljate o broju gostiju

Kao što je važno odrediti budžet, bitno je na vrijeme se dogovoriti oko popisa gostiju. To utječe na izbor sale, ali i sveukupan tijek organizacije. Važno je na papir staviti imena gostiju tako da i ti i partner budete zadovoljni te da uz vas budu samo ljudi koje tog dana doista želite. Broj gostiju treba pratiti financijsku situaciju.

Nemate rezervni plan

Svašta se u životu može dogoditi pa tako bend može iznenada otkazati ili bi moglo biti grmljavinsko nevrijeme. Brides piše da budući mladenci trebaju biti spremni na sve te paziti što dogovaraju i pod kojim uvjetima.

Image
Foto: Unsplash

Ne uživate u trenutku

Tijekom planiranja vjenčanja nemojte zaboraviti zašto ste se odlučili na taj korak i što vas povezuje. Svadbu bi trebali raditi prvenstveno jer vi to želite u tom trenutku. Iako će se dosta vaših razgovora svoditi na planove vjenčanja, dopustite si i druge teme, upoznajte se i priuštite kratak odmak od svakodnevice. To je razdoblje u kojima zaista trebate uživati – zaljubljeni i puni ljubavi.

POGLEDAJ VIDEO: KAKO BITI SRETAN?