Započni i ovaj tjedan uz slasne prijedloge iz naše kuharice.
Piletina pizza
Sastojci:
½ šalice krušnih mrvica
¼ šalice parmezana
1 žličica soli
1 žličica papra
½ šalice brašna
1 jaje
2 komada pilećih prsa
½ šalice umaka od rajčice
½ šalice naribane mozzarelle
4 šnite salame
Priprema:
Pomiješaj krušne mrvice, parmezan, sol i papar. U posebnu zdjelu stavi brašno a drugoj razmuti jaje. Piletinu prvo uvaljaj u brašno, zatim u jaja pa na kraju u mješavinu parmezana i krušnih mrvica. Peci u pećnici na 200C, 20 minuta. Izvadi iz pećnice te na svaki komad stavi umak od rajčice, mozzarellu i salamu. Vrati sve u pećnicu pa peci još 10 minuta.
Tjestenina ''Primavera''
Sastojci:
1 šaka bosiljka
3 šalice vode
½ šalice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
500 g tjestenine fettuccine
1 poriluk
3 mlada luka
2 tikvice
½ šalice parmezana
Priprema:
Štapnim mikserom usitni bosiljak, 1 šalicu vode, maslinovo ulje i češnjak. Luk i poriluk nasjeckaj pa ih pirjaj 5 minuta. Dodaj im tikvice te pirjaj dok ne omekšaju. Tikvicama dodaj umak od bosiljka, dobro promiješaj te prelij preko kuhane tjestenine.
Ratatouille
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 patlidžan narezan na kolutove
1 šalica parmezana
2 tikvice narezane na kolutiće
1 luk
2 šalice narezanih šampinjona
1 zelena paprika, narezana na trakice
2 nasjeckane rajčice
Priprema:
Pirjaj nasjeckani češnjak 1 minutu, dodaj mu patlidžan te ga peci u tavi do dok ne omekša. Rasporedi pečeni patlidžan u posudu za pečenje te ga posipaj s malo parmezana. Na to rasporedi tikvice, dodaj im parmezan, te tako nastavi slagati sve povrće. Peci na 180C 45 minuta.