Gastro
Gastro

Tri super recepta za bolji početak tjedna

Tri super recepta za bolji početak tjedna
Pripremile smo ti tri brze i jednostavne ideje za ručak

Započni i ovaj tjedan uz slasne prijedloge iz naše kuharice.

Piletina pizza

Sastojci: ½ šalice krušnih mrvica ¼ šalice parmezana 1 žličica soli 1 žličica papra ½ šalice brašna 1 jaje 2 komada pilećih prsa ½ šalice umaka od rajčice ½ šalice naribane mozzarelle 4 šnite salame Priprema: Pomiješaj krušne mrvice, parmezan, sol i papar. U posebnu zdjelu stavi brašno a drugoj razmuti jaje. Piletinu prvo uvaljaj u brašno, zatim u jaja pa na kraju u mješavinu parmezana i krušnih mrvica. Peci u pećnici na 200C, 20 minuta. Izvadi iz pećnice te na svaki komad stavi umak od rajčice, mozzarellu i salamu. Vrati sve u pećnicu pa peci još 10 minuta.  

Tjestenina ''Primavera''

Sastojci: 1 šaka bosiljka 3 šalice vode ½ šalice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka 500 g tjestenine fettuccine 1 poriluk 3 mlada luka 2 tikvice ½ šalice parmezana Priprema: Štapnim mikserom usitni bosiljak, 1 šalicu vode, maslinovo ulje i češnjak. Luk i poriluk nasjeckaj pa ih pirjaj 5 minuta. Dodaj im tikvice te pirjaj dok ne omekšaju. Tikvicama dodaj umak od bosiljka, dobro promiješaj te prelij preko kuhane tjestenine.  

Ratatouille

Sastojci: 2 žlice maslinovog ulja 3 češnja češnjaka 1 patlidžan narezan na kolutove 1 šalica parmezana 2 tikvice narezane na kolutiće 1 luk 2 šalice narezanih šampinjona 1 zelena paprika, narezana na trakice 2 nasjeckane rajčice Priprema: Pirjaj nasjeckani češnjak 1 minutu, dodaj mu patlidžan te ga peci u tavi do dok ne omekša. Rasporedi pečeni patlidžan u posudu za pečenje te ga posipaj s malo parmezana. Na to rasporedi tikvice, dodaj im parmezan, te tako nastavi slagati sve povrće. Peci na 180C 45 minuta.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx