

Čobanac je jelo napravljeno od nekoliko vrsta mesa i povrća. Sadrži barem dvije ili tri vrste mesa, a najčešće je pripremljen od junetine, svinjetine i divljači. Također se ne smije štedjeti na luku i povrću, a potrebno je odvojiti i vrijeme jer ga je važno kuhati polako. No ovo je jelo u kojem će uživati cijela obitelj te zato donosimo fantastičan recept za čobanac.
U nastavku isprobajte recept influencera Svenkyja koji je pripremao u kulinarskom specijalu 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola!
Sve recepte i ostale epizode možete pronaći OVDJE.
Sastojci:
500 g svinjetine od buta ili lopatice (nasjeckana na kockice za gulaš)
800 g junetine od buta (nasjeckana na kockice za gulaš)
2 žlice svinjske masti
6 glavica luka
3 mrkve
1 korijen celera
2 korijena peršina
vezica lišća peršina
lovorov list
papar
sol
1 žličica koncentrata rajčice u tubi
1/3 passata od rajčice
2 žlice slatke mljevene paprike
ljuta suha papričica
100 ml bijelog vina
Priprema:
Po osobi treba uzeti 20 dkg mesa, a najbolji omjer luka i mesa je 1:3. Meso je potrebno prvo narezati na kockice (3x3 cm), a luk je važno fino nasjeckati, kao i korjenasto povrće. Prvo je luk dobro pirja, a zatim se doda povrće i meso te se nastavi pirjati dok ne pusti vodu. Prema potrebi se dodaje voda, meso treba biti pokriveno tekućinom. Može se umjesto vode dolijevati temeljac od juneće kosti i povrća. Malo se posoli.
Kada je meso napola kuhano, doda se rajčica, nasjeckane ljute feferone (prema želji), papar u zrnu, lovor i dodatno se posoli. Sve se zajedno pirja. Pred kraja kuhanja doda se bijelo vino i čobanac se kuha dok vino ne ispari.
Recepte iz kulinarskog specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola možete pogledati u nastavku!
Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Coca-Cola Hrvatska!


Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije

Stradivarius oduševljava ljetnom kolekcijom sandala i natikača - donosimo favorite
