Zahvaljujući osvojenoj bronci na kulinarskoj Olimpijadi u Erfurtu prošle godine, hrvatski su kulinarski stručnjaci pozvani na Međunarodno kulinarsko prvenstvo u Walesu i osvojenom broncom još jednom polučili uspjeh. Na natjecanju, održanom od 17. do 19. veljače, hrvatski su kuhari u iznimno jakoj konkurenciji dokazali kako Hrvatska pronalazi svoje mjesto na svjetskoj gastronomskoj karti.
Tako su savršena organizacija, originalan meni i prirodan okus jela hrvatske baštine uspjeli nadjačati nedostatak vremena i sredstava za pripremu. Usporedbe radi, Novozelanđani, koji su osvojili zlato, za natjecanje su se pripremali 15 mj., dok su se naši predstavnici okupili svega tri puta. Hrvatski kuhari i ovim su natjecanjem stvorili idealnu podlogu za budućnost kada će im stečena znanja, iskustva i brojni kontakti zasigurno otvoriti još mnoga vrata.
Reprezentacija kuhara hrvatskog kuharskog saveza sljedećim se menijem plasirala na Međunarodnom natjecanju u Walesu i osvojila brončanu medalju:
NACIONALNI MENI
''BISERI MORA''
File od brancina na umaku od škampi
Ravioli sa školjkama i soparnikom
''GOZBA DIOKLECIJANA''
Pirjana govedina u Prošeku
Krumpirova rolada sa suhim šljivama
Pire od boba
''SLATKO UŠĆE NERETVE''
Biskvitni polumjesec s kravljom skutom
Sladoled od vanilije s preljevom od neretvanskih agruma