Gastro
OMILJENA LJETNA SLASTICA

Kako napraviti najfiniji domaći sladoled? Imamo 5 super recepata

Kako napraviti najfiniji domaći sladoled? Imamo 5 super recepata
Ako se pitaš kako napraviti domaći sladoled, postoji mnoštvo odličnih recepata za sladoled iz kućne radinosti, od onih brzih i jednostavnih pa do zdravih varijanti

Tijekom vrućih ljetnih dana sladoled je mnogima omiljena slastica. Ukusan je, fin i idealan je za osvježenje. Kad su u pitanju okusi, svatko od nas ima neke svoje favorite pa tako neki preferiraju voćne, a drugi pak kremaste i čokoladne sladolede.

Iako sladoled možemo kupiti u trgovini ili slastičarnici, odličan desert za ljetne dane je i domaći sladoled koje je ujedno i zdravija opcija od onih kupovnih. Ako se pitaš kako napraviti domaći sladoled, postoji mnoštvo odličnih recepata za sladoled iz kućne radinosti, od onih brzih i jednostavnih pa do zdravih varijanti.

Kako napraviti domaći sladoled?

Priprema domaćeg sladoleda kod kuće prilično je jednostavna i brza, a bit će ti potrebno svega nekoliko sastojaka poput voća i slatkog vrhnja. Ako nemaš aparat za sladoled, možeš se poslužiti i običnim mikserom ili blenderom.

U nastavku donosimo neke od najboljih recepata za domaći sladoled.

Brzi domaći sladoled

Sastojci za brzi domaći sladoled:

450 grama zamrznutog bobičastog voća

200 grama grčkog jogurta

sok od pola limuna

2 žlice meda

Priprema:

Sve sastojke ubaciti u blender i miksati dok smjesa ne postane krema. Poslužiti odmah.

Kako napraviti najfiniji domaći sladoled? Imamo 5 super recepata

Zdravi domaći sladoled

Sastojci za zdravi domaći sladoled:

3 velike zamrznute banane (nasjeckane na kolutiće)

100 grama grčkog jogurta

2 žlice meda

Priprema:

Sve sastojke ubaci u blender i miksaj dok smjesa ne postane glatka. Posluži odmah.

Domaći sladoled od avokada

Sastojci za domaći sladoled od avokada:

2 veća avokada

60 ml slatkog vrhnja

2 žlice meda

Priprema:

Sve sastojke izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom pa prebaciti u posudu za sladoled.

Ostaviti u zamrzivaču 5-6 sati da se dobro stisne.

Nakon toga sladoled je spreman za posluživanje.

Kako napraviti najfiniji domaći sladoled? Imamo 5 super recepata

Domaći sladoled bez jaja

Sastojci za domaći sladoled bez jaja:

300 grama bresaka

3 žlice meda

400 ml slatkog vrhnja

200 ml kondenziranog mlijeka

malo limunova soka

Priprema:

Breskve očistiti od koštica i nasjeckati na manje komade, pomiješati s medom i staviti u zdjelu da se dinstaju na srednje laganoj vatri.

Kuhati ih dok ne omekšaju.

Dodati limunov sok i izmiksati štapnim mikserom.

U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje pa dodati kondenzirano mlijeko i još malo miksati.

Pomiješati šlag kremu s pireom od bresaka i staviti u zamrzivač da se zamrzne.

Domaći sladoled od čokolade

Sastojci za domaći sladoled od čokolade:

300 ml mlijeka

250 ml slatkog vrhnja

3 žlice kakaa

3 žumanjka

100 grama šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

U jednoj zdjeli pomiješati žumanjke, mlijeko i vanilin šećer te izmiksati.

U drugoj posuditi zagrijati slatko vrhnje, šećer i kakao.

Dodati u smjesu sa žumanjcima i lagano miješati dok se svi sastojci ne povežu.

Prebaciti u posudu za sladoled i ostaviti u zamrzivaču nekoliko sati.