
Kako napraviti najfiniji domaći sladoled? Imamo 5 super recepata

Tijekom vrućih ljetnih dana sladoled je mnogima omiljena slastica. Ukusan je, fin i idealan je za osvježenje. Kad su u pitanju okusi, svatko od nas ima neke svoje favorite pa tako neki preferiraju voćne, a drugi pak kremaste i čokoladne sladolede.
Iako sladoled možemo kupiti u trgovini ili slastičarnici, odličan desert za ljetne dane je i domaći sladoled koje je ujedno i zdravija opcija od onih kupovnih. Ako se pitaš kako napraviti domaći sladoled, postoji mnoštvo odličnih recepata za sladoled iz kućne radinosti, od onih brzih i jednostavnih pa do zdravih varijanti.
Kako napraviti domaći sladoled?
Priprema domaćeg sladoleda kod kuće prilično je jednostavna i brza, a bit će ti potrebno svega nekoliko sastojaka poput voća i slatkog vrhnja. Ako nemaš aparat za sladoled, možeš se poslužiti i običnim mikserom ili blenderom.
U nastavku donosimo neke od najboljih recepata za domaći sladoled.
Brzi domaći sladoled
Sastojci za brzi domaći sladoled:
450 grama zamrznutog bobičastog voća
200 grama grčkog jogurta
sok od pola limuna
2 žlice meda
Priprema:
Sve sastojke ubaciti u blender i miksati dok smjesa ne postane krema. Poslužiti odmah.
Zdravi domaći sladoled
Sastojci za zdravi domaći sladoled:
3 velike zamrznute banane (nasjeckane na kolutiće)
100 grama grčkog jogurta
2 žlice meda
Priprema:
Sve sastojke ubaci u blender i miksaj dok smjesa ne postane glatka. Posluži odmah.
Domaći sladoled od avokada
Sastojci za domaći sladoled od avokada:
2 veća avokada
60 ml slatkog vrhnja
2 žlice meda
Priprema:
Sve sastojke izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom pa prebaciti u posudu za sladoled.
Ostaviti u zamrzivaču 5-6 sati da se dobro stisne.
Nakon toga sladoled je spreman za posluživanje.
Domaći sladoled bez jaja
Sastojci za domaći sladoled bez jaja:
300 grama bresaka
3 žlice meda
400 ml slatkog vrhnja
200 ml kondenziranog mlijeka
malo limunova soka
Priprema:
Breskve očistiti od koštica i nasjeckati na manje komade, pomiješati s medom i staviti u zdjelu da se dinstaju na srednje laganoj vatri.
Kuhati ih dok ne omekšaju.
Dodati limunov sok i izmiksati štapnim mikserom.
U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje pa dodati kondenzirano mlijeko i još malo miksati.
Pomiješati šlag kremu s pireom od bresaka i staviti u zamrzivač da se zamrzne.
Domaći sladoled od čokolade
Sastojci za domaći sladoled od čokolade:
300 ml mlijeka
250 ml slatkog vrhnja
3 žlice kakaa
3 žumanjka
100 grama šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
U jednoj zdjeli pomiješati žumanjke, mlijeko i vanilin šećer te izmiksati.
U drugoj posuditi zagrijati slatko vrhnje, šećer i kakao.
Dodati u smjesu sa žumanjcima i lagano miješati dok se svi sastojci ne povežu.
Prebaciti u posudu za sladoled i ostaviti u zamrzivaču nekoliko sati.

Ljepota dolazi iznutra: Najvažniji vitamini za kožu

Uvijek šarmantne i u trendu: Najljepše balerinke za ljetne dane

Najtrendi pedikure za ljeto 2025. koje obožavaju i slavne žene
