OMILJENA LJETNA SLASTICA

Kako napraviti najfiniji domaći sladoled? Imamo 5 super recepata

Ako se pitaš kako napraviti domaći sladoled, postoji mnoštvo odličnih recepata za sladoled iz kućne radinosti, od onih brzih i jednostavnih pa do zdravih varijanti

Domaći sladoled
Foto: Pexels

Tijekom vrućih ljetnih dana sladoled je mnogima omiljena slastica. Ukusan je, fin i idealan je za osvježenje. Kad su u pitanju okusi, svatko od nas ima neke svoje favorite pa tako neki preferiraju voćne, a drugi pak kremaste i čokoladne sladolede.

Image
SVI IH VOLE

Imamo sjajne recepte za voćne salate

Iako sladoled možemo kupiti u trgovini ili slastičarnici, odličan desert za ljetne dane je i domaći sladoled koje je ujedno i zdravija opcija od onih kupovnih. Ako se pitaš kako napraviti domaći sladoled, postoji mnoštvo odličnih recepata za sladoled iz kućne radinosti, od onih brzih i jednostavnih pa do zdravih varijanti.

Kako napraviti domaći sladoled?

Priprema domaćeg sladoleda kod kuće prilično je jednostavna i brza, a bit će ti potrebno svega nekoliko sastojaka poput voća i slatkog vrhnja. Ako nemaš aparat za sladoled, možeš se poslužiti i običnim mikserom ili blenderom.

U nastavku donosimo neke od najboljih recepata za domaći sladoled.

Brzi domaći sladoled

Sastojci za brzi domaći sladoled:

  • 450 grama zamrznutog bobičastog voća
  • 200 grama grčkog jogurta
  • sok od pola limuna
  • 2 žlice meda

Priprema:

Sve sastojke ubaciti u blender i miksati dok smjesa ne postane krema. Poslužiti odmah.

Image
Foto: Pexels

Zdravi domaći sladoled

Sastojci za zdravi domaći sladoled:

  • 3 velike zamrznute banane (nasjeckane na kolutiće)
  • 100 grama grčkog jogurta
  • 2 žlice meda

Priprema:

Sve sastojke ubaci u blender i miksaj dok smjesa ne postane glatka. Posluži odmah.

Domaći sladoled od avokada

Sastojci za domaći sladoled od avokada:

  • 2 veća avokada
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda

Priprema:

  • Sve sastojke izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom pa prebaciti u posudu za sladoled.
  • Ostaviti u zamrzivaču 5-6 sati da se dobro stisne.
  • Nakon toga sladoled je spreman za posluživanje.
Image
Foto: Pexels

Domaći sladoled bez jaja

Sastojci za domaći sladoled bez jaja:

  • 300 grama bresaka
  • 3 žlice meda
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kondenziranog mlijeka
  • malo limunova soka

Priprema:

  • Breskve očistiti od koštica i nasjeckati na manje komade, pomiješati s medom i staviti u zdjelu da se dinstaju na srednje laganoj vatri.
  • Kuhati ih dok ne omekšaju.
  • Dodati limunov sok i izmiksati štapnim mikserom.
  • U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje pa dodati kondenzirano mlijeko i još malo miksati.
  • Pomiješati šlag kremu s pireom od bresaka i staviti u zamrzivač da se zamrzne.

Domaći sladoled od čokolade

Sastojci za domaći sladoled od čokolade:

  • 300 ml mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žumanjka
  • 100 grama šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  • U jednoj zdjeli pomiješati žumanjke, mlijeko i vanilin šećer te izmiksati.
  • U drugoj posuditi zagrijati slatko vrhnje, šećer i kakao.
  • Dodati u smjesu sa žumanjcima i lagano miješati dok se svi sastojci ne povežu.
  • Prebaciti u posudu za sladoled i ostaviti u zamrzivaču nekoliko sati.