Zagrebački Advent

Fuliranje na terasi Oleander hotela Esplanade novo je 'it' mjesto Adventa

Kuhano vino, šnenokle, štrukle, panettone, burgeri, rakije, buncek, bakalar, krvavice samo su dio ovogodišnje ponude zagrebačkom Fuliranju

LOKACIJA (1).jpg
Foto: Sandro Sklepić

Fuliranje, sjajna zvijezda zagrebačkog Adventa, ove godine slavi deseti rođendan, a za veliki rođendan odlučili su svoju ponudu spojiti s mjestom koje generacije Zagrepčana obožavaju. Jedno od najromantičnijih zagrebačkih mjesta, Oleander terasa hotela Esplanade, domaćin je Fuliranja od 2. prosinca do 1. siječnja, svakoga radnog dana od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata.

Dvanaest ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ’a, kao i odlični glazbenici s nestrpljenjem očekuju posjetitelje. No, ono što će najviše razveseliti posjetitelje u adventsko vrijeme je veliki izbor mirisnih jela u kombinaciji s rakijama, kuhanim vinom i drugim privlačnim pićima, a poznati hrvatski chefovi za ovu godinu pripremili su domaća i kreativna jela.

Janković, Pažanin i Esplanadini klasici na street food sceni

Chef Mate Janković ostao je vjeran svom Institutu za kobasice, no ove godine dodao im je svoj poseban šmek, a chef Ivan Pažanin iz Chef’s Burgers koketira s malo drugačijim okusima burgera. Po prvi put na street scenu izašao je kuharsko-slastičarski tim hotela Esplanade i chefica Ana Grgić Tomić, koja je pripremila bakalar, krokete, quiche lorrainea i juneće obraze u šik gastro twistu, a tu su i naravno nezaobilazne, zapečene Esplanadine štrukle.

shimmer fallback

Izakaya nudi omijena domaća jela poput krvavica i bunceka u novom ruhu, no i egzotičnije varijante chistora i ebi, uz bogatu paletu koktela. Umjereno gladni zasigurno će posegnuti za ponudom Acrobat Wine Bara - platama s narescima od crne svinje Blasquez i St.Luce tjesteninama uz najbolje vinske i šampanjske etikete. El Toro je ostao vjeran južnoameričkim okusima pa uz već dobro poznate salsiccie (kobasice) ove godine je dodao i Asado beef taco te hrskave cannole punjene tiramisu kremom.

shimmer fallback

Kreativni Restač donosi po prvi put sendvič od tripica, uz maturo steakove i fritto misto. Taika čarolija s arktičkog kruga stiže s finim sendvičima s lososom i kozicama, a imaju nešto i za ekipu - Expedition Dish. Good Kut, na čelu s gastro senzibilnom Ivanom Bekavac je nova adresa za sve vegetarijance. Beg’s Plant Based Butchery ove godine se premijerno predstavlja, ali s pravom rapsodijom okusa kao što su meatballs u pecivu s topljenim sirom, tacosi s tamnom čokoladom. Rakijarnica nudi više od 40 vrsta rakija za sve one koji se žele zagrijati s kratkim pićima.

shimmer fallback

Dobra urbana atmosfera u kombinaciji s ponekim toplim koktelom i dobrim društvom sigurno će biti odabir mnogih i za Badnjak i doček Nove. Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupi Yogi Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kristijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima, samo su dio ovogodišnjeg glazbenog line-up-a.

U blagdanske dane lijepo je misliti na druge, a Zaklada Marina Čilića odabrala je Fuliranje za svoje blagdanske aktivnosti koje će izmamiti osmijeh i biti vjetar u leđa mladim talentiranim sportašima i umjetnicima. Posjetiteljima će ponuditi deset sportskih predmeta i putem licitacije koja će se odvijati od 4.12 do 24.12. prikupljati donacije. Prihodi od aukcije i prodaje kuglica idu za stipendiranje mladih nada hrvatskog sporta i umjetnosti.

Za ulazak na događanje obavezna je covid potvrda, a važno je i poštivanje svih epidemioloških mjera.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.