Eko pranje rublja u perilici

Eko pranje rublja u perilici je metoda pranja rublja koja se nalazi gotovo u svakoj modernijoj perilici, a znate li za što se opcija eko pranje rublja u perilici koristi?

Eko pranje rublja u perilici

Eko pranje rublja u perilici je i pranje pri kojem upotrebljavamo neke ekološke deterdžente, ili pak pripremamo vlastite od prirodnih sredstava. Takva ekološka sredstva za pranje rublja mogu prati još i bolje a vaše rublje će biti podatnije, mirisnije i izazivat će manje alergija.

ImageDeterdžent koji možete sami izraditi te ga koristiti za eko pranje rublja u perilici napravite od sljedećih sastojaka

Pomiješajte 1 litru vode, najbolje destilirane s 2 velike žlice sode bikarbone, uzmite 1/3 biljnog sapuna, npr. od lavande te dodajte 10 – 30 kapi eteričnog ulja po izboru (lavanda, kadulja, ružmarin. S dobivenom tekućinom perite rublje. Cijena ovog deterdženta vrlo je mala, učinkovitost velika, a vaše rublje će odisati svježinom i čistoćom.

Na kraju evo i jedno zapažanje koje govori o tome kako eko pranje rublja u perilici produži vrijeme pranja ali smanji temperaturu. Tako perilica u programu za eko pranje rublja u perilici, iako ste ju vi podesili na recimo 60 (ona zbog eko opcije pere na 45), a ako ste ju podesili na 40 (uz eko opciju pere na cca 35). Uz to ono što zapinje za oko je i činjenica da ECO opcije obično rade samo jedno ispiranje, kao da bi se uštedjelo na vodi, pa se alergičarima na to diže kosa na glavi. Ove činjenice govore u prilog tome da su opcije EKO pranje rublja u perilici često navlakuše za određene proizvode, a mi sami se možemo i te kako pobrinuti da naše rublje bude ekološki oprano.