DOKUMENTARNI SERIJAL

'Dosje Jarak' oduševio okupljene na ekskluzivnoj projekciji

Projekciji su prisustvovali i protagonisti dokumentarnog serijala koji u prvoj epizodi obrađuje ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: RTL

Prva epizoda 'Dosjea Jarak' prikazana je na ekskluzivnoj projekciji za medije. Projekciji su prisustovali i protagonisti dokumentarnog serijala koji u prvoj epizodi obrađuje ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

'Dosje Jarak' je otvoren! Ekskluzivnom projekcijom za medije Andrija Jarak i RTL predstavili su prvu epizodu dokumentarnog serijala 'Dosje Jarak'. Projekciji su prisustovala poznata RTL-ova lica, Jarkovi kolege te predstavnici najvećih domaćih medijskih kuća. 'Dosje Jarak' gledali su predsjednica Uprave CME Adrije i RTL-a Hrvatska Stella Litou, glavna urednica RTL-ovog informativnog programa Željka Marijanović, voditelji Damira Gregoret i Adrian De Vrgna, urednica i voditeljica RTL-a Danas Ivana Brkić Tomljenović te urednik RTL-a Danas Borna Keserović te brojni drugi kolege.

Projekciju 'Dosjea Jarak' gledali su i protagonisti prve epizode dokumentarnog serijala - Anka Pukanić, Sara Pukanić, nekadašnji glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Ratko Maček, bivši glavni ravnatelj policije Vladimir Faber te glavni urednik 'Nacionala' Berislav Jelinić.

Uzvanici su na projekciji gledali prvu epizodu, koja obrađuje ubojstva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića. Jarak sa svojim timom rasvjetljuje događaje koji su prethodili, ali i uslijedili nezapamćenoj tragediji koja je šokirala Hrvatsku.

Image
Foto: RTL

"Radili smo ovo četrnaest mjeseci, Dario Todorović, Marijana Čikić i ja smo , nogometnim žargonom rečeno, ostavili srce na terenu i drago mi je da je priča dobila ovakav epilog. Ovi su ljudi ubijeni u centru Zagreba, a država je rekla da ovo nije teroristički čin. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, posebno zahvaljujem Anki i Sari Pukanić te svim ostalim sugovornicima u dokumentarnom serijalu, posebno gospdinu Faberu koji nam je jako puno pomogao savjetima i kontaktima. Naravno, hvala RTL-u, upravi RTL-a, od Željke Marijanović do Ane Bižić i Stelle Litou, predsjednice uprave, koji su nam dopustili da ovo radimo. Veliko hvala Marijani Čikić, koja je pročitala pet tisuća stranica sudskih spisa. Hvala Dariju Todoroviću, za kojeg ćete još puno čuti jer je to jedan genijalac. Gledajte RTL, uskoro krećemo s emitiranjem, nadam se da smo otvorili poglavlje zločina koji ne smiju biti zaboravljeni. Ivo Pukanić i Niko Franjić poginuli su kao novinari i ovo je najmanje što možemo napraviti", rekao je Andrija Jarak nakon projekcije.

Image
Foto: RTL

Direktorica programa RTL-a, Ana Bižić, ponosna je na tim 'Dosje Jarka'. "Andrija Jarak je pravi primjer istraživačkog novinarstva, relevantan, propitkuje, donosi činjenice. Jako smo ponosni na tim i sve što su odradili, kako u prvoj epizodi, tako i u onima koje tek slijede i koje ćemo prikazati na našem glavnom kanalu. Za nas na RTL-u ovo je jedan novi pristup i nova stranica u proizvodnji sadržaja, prvenstveno zato što dosad nismo na ovako strukturiran način pristupali true crimeu kao žanru koji, recimo, ne ulazi u sferu komercijalnog sadržaja kakvog svakodnevno prezentiramo gledateljima. Zahvalila bih se svim protagonistima, prvenstveno obitelji, mislim da je bilo jako teško vratiti se i proživjeti ovu priču još jednom. Izneseno je jako puno činjenica, promišljanja, i zato hvala vam na tome, hvala svima", zaključila je Bižić.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL