Redovito dezinficiraj ove predmete u svome domu i smanji rizik od zaraze kornavirusom

Obrati pažnju na predmete i površine u stanu, koji ti inače možda prolaze 'ispod radara'

Redovito dezinficiraj ove predmete u svome domu i smanji rizik od zaraze kornavirusom


Higijena prostora u kojem boraviš sada je bitnija, no ikada. Koronavirus zadržava se na površinama i važno je dezinficirati stan, kuću i to činiti često kako bi svela na najnižu moguću razinu izloženost svoje obitelji ovom virusu. Pranje ruku je najvažnija stavka, no virus se može zadržati na mobitelu, odjeći, obući, volanu automobila, ručkama, kvakama, parketu...

Image

Stručnjaci upozoravaju: dok ne prođe koronavirus najbolje je skinuti prstenje

Stoga svakodnevno prebrši dezinfekcijskim sredstvom kuhinjsku radnu površinu, slavine, umivaonik, kvake, ručke koje često diraš, vrata hladnjaka. Ako koristiš računalo, dezinficiraj miš i obriši tastaturu. Bilo bi dobro imati vlažne deinfekcijske maramice na vidljivom mjestu, nadohvat ruke kako bi ukućani mogli dezinficirati dailjinske upravljače i mobitel najmanje dvaput dnevno.(FOTO: Pexels)

Ranije studije pokazale su da je mobitel prljaviji od zahodske daske. Već je i to dovoljan razlog da ga često čistiš, a sada je to obvezno. Sjeti se samo koliko puta ga uzmeš u ruke, a da si prije toga dirala novac, bankomat, vrata haustora... 

Ako imaš malenu djecu i puno igračaka, vodi račun o tome da su čiste. Ako su plišane, redovito ih peri u perilici, a plastične i drvene očisti dezinficijensom.

U svoja četiri zida osjećaš se sigurnije, nego vani pa vjerojatno i manje pereš ruke. Baš zbog toga bitno je stan držati čistim. Za kauč, fotelje, madrace i tepih koristi dezinfekcijsko sredstvo u raspršivaču. 

Također je bitno da ne ulaziš u obući u stan.

Za dezinfekciju možeš koristiti hidrogen peroksid koji je jak antiseptik. U kućanstvu se koristi u najblažem obliku, u omjeru 97 posto vode i tri posto hidrogen peroksida. 

Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.