Paravani - 'igrači' s više uloga u tvom domu

Paravani daju prostoru posebnu draž, a osobito su praktični u stanovima skromne kvadrature

Paravani - 'igrači' s više uloga u tvom domu

Paravani su desetljećima bili apsolutni hit u uređenju interijera, što možeš vidjeti u filmovima iz bilo kojeg razdoblja prošlog stoljeća. Drvene ili platnene pregrade, do u detalje izrezbarene ili oslikane, iza kojih se glumice zavidnih silueta presvlače, ovlaš prebacujući grudnjak preko njega i pritom golicajući kavalirima koji nerijetko sjede u kutu sobe, maštu. 

Image

10 najboljih biljaka za tvoju spavaću sobu


Paravani daju prostoru posebnu draž, a osobito su praktični u stanovima skromne kvadrature gdje će na najbezbolniji način (bez knaufa ili nekih drugih kompaktnih pregrada) odvojiti zone ili ih redefinirati. Živiš i u garsonijeri, obvezno nabavi paravan. Njime možeš u tren oka stvoriti dvije prostorije, odvojiti dio za spavanje od dnevnog boravka ili ih pak spojiti, kada želiš. Paravan ćeš tada sklopiti i spremiti. U nastavku ti donosimo zanimljiva rješenja s Instagrama.

Romantična čipka

Ovaj paravan nije samo predmet koji razdvaja prostor već i ručni rad za koji je potrebna vještina. Želiš li dozu retra i romantike u svome domu, ovaj je paravan kao stvoren za tebe.

Instalacija

Čak i ako nemaš što razdvajati u svome stanu, ovaj paravan ćeš sigurno htjeti. Neka stoji posred dnevnog boravka. Pravo je umjetničko djelo i savršen poklon za vjenčanje. 

Željezo, mjed i lakirane površine dat će tvom prostoru dozu muške elegancije

Crna u prostoru

Klasika na djelu


Ovaj paravan dolazi u kompletu s ormarom predivnih vrata.

Paravan od trske

Oslikani paravan

Kineski motivi

Oslikaj ga sama